Unni Kristin Skagestad

Skuespiller, filmskuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 08, sep 1958
Sosial:

Biografi

Unni Kristin Skagestad (født 8. september 1958) er en norsk skuespiller, kurs- og foredragsholder i presentasjonsteknikk og retorikk.

Unni Kristin Skagestad underviser i presentasjonsteknikk og retorikk siden 2009 gjennom Ditt Uttrykk. For blant annet ledere, statsråder, partileder, stortingsrepresentanter, rektorer, medierådgivningskonsulenter og ansatte forskere ved OsloMet – Storbyuniversitetet og ved Universitet i Oslo. 

Unni Kristin Skagestad gikk ut av Statens teaterhøgskole 1982 og debuterte samme år på Nationaltheatret. Ved Rogaland Teater spilte hun blant annet Arlie i Slippe fri av Marsha Norman og Audrey i Little Shop of Horrors av Howard Ashman og Alan Menken. På Lilla Teatern i Helsinki spilte hun hovedrollen Johanna i Flykt mot norr av Klaus Mann. Solveig i Peer Gynt av Henrik Ibsen ved Nationaltheatret 1985-1986. 

Hun ble ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen i 1986 og spilte her mange ledene roller, blant annet Ho i Og aldri skal vi skiljast av Jon Fosse, Maureen i Skjønnhetsdronningen av Martin McDonagh, Teresita i Livets Spil av Knut Hamsun, Katerina i Tordenværet av Ostrovskij, May i Steg av Samuel Beckett, Prinsesse Budur i Arabiske Netter av Mike Alfreds, Kassandra, Elektra og Pallas Athene i Orestien av Aiskhylos, samt Ofelia i Hamlet av William Shakespeare, Solveig i Peer Gynt av Henrik Ibsen, Gina i Vildanden av Henrik Ibsen, Jelena i Onkel Vanja av Anton Tsjekhov, Lydia Munthe i Hellemyrsfolket av Amalie Skram og Gunnar Staalesen, Skjønnheten i Timen da vi ikke visste noe om hverandre av Peter Handke.

Search