Hildegunn Eggen

Skuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 27, jul 1953
Sosial:

Biografi

Hildegunn Eggen (født 27. juli 1953) er en norsk skuespiller som har vært ansatt ved Trøndelag Teater siden 1985.

Eggen er utdannet ved Statens Teaterhøgskole 1978–1981. Etter fullført utdanning ble hun ansatt ved Nationaltheatret (november 1981 – januar 1984), hvor hun spilte ikke mindre enn 18 forskjellige roller. Hun kom til Trøndelag Teater i 1985. Siden da har hun hatt mange hovedroller, kanskje særlig innen det alvorlige rollefaget. Men hun er også en komedienne av klasse: Lilli i Willy Russells Lilli Valentin er, blant andre, et lattervekkende bevis på dette.

Hildegunn har i en årrekke medvirket i spelet på Stiklestad, hun har laget egne programmer og er en populær innleser av lydbøker; for Lydbokforlaget har hun lest inn Olav Duuns Juvikfolket, Anne Karin Elstads Folket på Innhaug-serie og Johan Falkbergets romanserie Nattens brød om An-Magritt.

I tillegg til å være skuespiller er Hildegunn Eggen også «gardskjerring» på gården Karmhus i Verdal i Nord-Trøndelag. Der bor hun sammen med mannen Olav Karmhus, og deres tre barn.

Eggen ble i 2014 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden «for hennes innsats som skuespiller og for sin virksomhet på Stiklestad.» Samme år ble Eggen tildels Aase Byes pris.

Search