Eric Pringle

Forfatter
Del:

Personlig info

Sosial:

Biografi

Eric Pringle (født i Morpeth i Northumberland i England) er en forfatter. Han har jobbet innen radio og TV og også skrevet tre romaner for barn.

Han har skrevet for TV-seriene Pretenders og The Canford Practice. I 1975 fikk han i oppdrag å skrive en to episoder lang historie kalt The Angurth for Doctor Whos 13. sesong. Historien ble skrinlagt, men i 1981 ble han oppmuntret av sin agent, tidligere Doctor Who-produsent Peter Bryant, å igjen sende inn nytt materiale til serien. Han sendte inn ideer til to historier: The Darkness og War Game. Manusredaktør Eric Saward tok kontakt og Pringle fikk i 1982 i oppdrag å sette sammen en sceneoversikt for War Game.

I 1983 ble War Game døpt om til The Awakening og forkortet til to episoder. Saward var ikke fornøyd med manusene og skrev dem om. Pringle var ikke fornøyd med resultatet og mente at omskrivingene gjorde historien forvirrende. Den ble hans eneste bidrag til Doctor Who.

Pringles senere arbeid har vært innen radio, inkludert hørespill basert på The Wolves of Willoughby Chase og The Good Companions. Hans hørespill fra 2001 for BBC Radio 4 kalt Hymus Paradisi om komponisten Herbert Howells vant en Sony Award. Samme året ga han også ut barneboken Big George. Denne ble fulgt av oppfølgerne Big George and the Seventh Knight og Big George and the Winter King. Big George-bøkene er en gjenfortelling av myten George and the Dragon med science fiction-elementer.

Deltar i

Search