Synnøve Strigen

Skuespiller, filmskuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 15, feb 1934
Sosial:

Biografi

Nelly Synnøve Strigen Masst (født 15. februar 1934 i Ulefoss) er en norsk skuespiller og dukkespiller.

Strigen begynte som danser og statist på Chat Noir og Det Norske Teatret.

Hun fikk sin første filmrolle i Bedre enn sitt rykte (1955).

Hun fikk mye oppmerksomhet for tittelrollen i Synnøve Solbakken (1957) og som «Sonja» i Reisen til julestjernen på Nationaltheatret i 1957 og 1961. Deretter hadde hun engasjementer ved Edderkoppen Teater, Oslo Nye Dukketeatret, Trøndelag Teater, Riksteatret og Sogn og Fjordane Teater.

Synnøve Strigens egentlige teaterdebut (når unntas danse- og statistroller) var som «Viola» i Shakespeares komedie Helligtrekongersaften. Senere medvirket hun i en rekke teateroppsetninger, blant annet som «Mette» i Kierlighed uden Strømper, samt «Ingrid» og «Den Grønnkledte» i Peer Gynt.

I 1989 stod hun på scenen i Teater Ibsens teaterproduksjon Aslaug Vaa – 100 år, som markerte 100-årsjubileet for Aslaug Vaas fødsel. Tekstene i produksjonen var valgt ut av Strigen selv i samarbeid med komponist og musiker Guttorm Guttormsen.

Fra 1962 til 1967 var hun dukkespiller ved Oslo Nye Teaters dukketeater, som var ledet av Julian Strøm. Hun var også en av dukkespillerne i «Julian Strøms dukketeater», en serie som ble sendt på NRK barne-TV i 1964.

Search