Hans-Martin Majewski

Musiker, komponist
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 14, jan 1911
Sosial:

Biografi

Hans-Martin Majewski (født 14. januar 1911 i Schlawe i Tyskland, død 1. januar 1997 i Bötersen) var en tysk komponist av filmmusikk.

Majewski studerte musikk ved konservatoriet i Leipzig. I Berlin arbeidet han som dirigent og korrepetitør. I 1938 komponerte han sin første operette Insel der Träume, ett år senere ble han engasjert til å skrive musikk til en film. Han ble avbrutt i sin karriere av 2. verdenskrig da han ble utskrevet som soldat.

Etter krigen slo Majewski seg ned i Hamburg, skrev hørespill og var programleder i radio. Han komponerte også sanger til ulike kabaretscener.

I 1948 ble han igjen engasjert ved filmen og skrev fram til 1980-årene musikk til rundt 200 spille- og fjernsynsfilmer, dokumentarfilmer, 100 hørespill og 80 kabaret- og teateroppføringer. Han uttrykke seg over et bredt spekter som strakte seg fra klassisk musikk via jazz til populærmusikk. Han ble en av Tysklands mest mangesidige og benyttede filmkomponister.

I Norge er han mest kjent for å ha skrevet kjenningsmelodien til kriminalhørespillet God aften, mitt navn er Cox. Han har også skrevet musikk til enkelte episoder av fjernsynsserien Derrick.

Search