Carl Henrik Grøndahl

Forfatter
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 12, okt 1945
Sosial:

Biografi

Carl Henrik Grøndahl (født 12. oktober 1945 i Trondheim) er en norsk journalist, radiosjef og kulturmann.

Grøndahl er utdannet Cand. Philol fra Universitetet i Oslo med hovedfag i Norsk. Hovedfagsoppgaven var om Sigrid Undset. Han har siden utgitt et antall bøker, blant dem flere om norsk teaterpolitikk. Han var redaktør av Acemstidsskrift Dyade i over tredve år.

Han begynte karrieren som journalist i Stavanger Aftenblad, arbeidet i en årrekke som Aftenpostens ledende teateranmelder, før han ble ansatt i NRK, først som kultursjef i daværende NRK P2 i Trondheim, deretter i tilsvarende stilling i NRK P1 i Oslo. Da NRK besluttet å legge om til det nåværende trekanal-systemet, ble Grøndahl ansatt som sjef for NRK P2 og var ledende i arbeidet med å utvikle og etablere kulturkanalen.

Grøndahl vendte deretter tilbake til teatret, denne gangen som produsent i NRK Radioteatret. Han produserte og gjorde det omfattende tekstarbeidet på radioteatrets nyproduksjon av Peer Gynt, en oppsetning som senere har blitt et referanseverk i norsk teater. Samarbeidet med regissør Steinar Berthelsen, lyddesigner Arne Barca og komponist Åsmund Feide har resultert i flere gjennomarbeidede ibsentolkninger, blant dem Brand og Keiser og Gallileer.

På fritiden har Grøndahl vært en av de ledende skikkelsene i oppbyggingen av den norske meditasjonsorganisasjonen Acem.

Grøndahl har to barn, forfatteren og dramatikeren Christopher Grøndahl og fotografen Aida Grøndahl.

Deltar i

Search