Grisjka og bjørnen hans (1964)

Barn | 1 time, 36 minutter
Rating:
0/10

Informasjon

Hør hos NRK

Handling

Hørespill for barn i fire deler basert på en bok av René Guillot.

Handlingen foregår i Sibir på grensen mot Kina. Grisjkas far er høvding i en landsby. I denne nord-østlige delen av Asia finnes det store skoger, sjøer og stepper. Instruktør: Odd Rinnan. Teknisk regi: Ingrid Sahlin-Sveberg.

 

Høvdingens dom (1:4)

Grisjkas far, Orsok, blir anklaget for å ha brutt Tajgaens lov: En pakt mellom bjørnestammen og landsbystammen, men Grisjka er helt sikker på at det hele er usant. I rollene møter vi blant annet: Lars Berg (Grisjka), Aud Sissel Hølen (Jaku) og Erling Lindahl (åndemaneren).

Hør i NRKs nettspiller

Halmbjørnen (2:4)

Barna steller i stand "onkel Misjuk", en stor bjørn av strå som skal bringes opp i fjellene for å fortelle bjørnene at jakten snart igangsettes. I rollene møter vi blant annet: Lars Berg (Grisjka), Aud Sissel Hølen (Jaku) og Olafr Havrevold (Kia).

Hør i NRKs nettspiller

Djidi (3:4)

Grisjka og Jako har reddet en bjørnunge, og tar den med tilbake til landsbyen. Etter hvert blir Grisjka og bjørnen Djidi gode venner. I rollene møter vi blant annet: Lars Berg (Grisjka), Aud Sissel Hølen (Jaku) og Olafr Havrevold (Kia).

Hør i NRKs nettspiller

Flukten (4:4)

Grisjka vil ta med Djidi opp i fjellene igjen for å finne bjørnefamilien hans. I landsbyen blir stammefolket bekymret. I rollene møter vi blant annet: Lars Berg (Grisjka), Aud Sissel Hølen (Jaku) og Rolf Søder (Orsok).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search