Katteelskeren (1994)

Drama | 1 time, 39 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill i tre episoder av Thor Rummelhoff. Henrik Lønn, prest i Den norske kirke, men med forkjærlighet for snadde og Raymond Chandler-romaner. Samt en uimotståelig hang til å engasjere seg i andre menneskers problemer, noe som iblant bringer ham langt fra prestens enemerker og over på politiets... Musikken i serien er hentet fra Karl Seglems "Ritual".

 

Den store søvnen (1:3)

Presten som opptrer som detektiv er ikke noe nytt fenomen i kriminallitteraturen. Men her møter vi ham for første gang i Norge. Henrik Lønn heter han, en mann med sans for stille piper og Raymond Chandler-romaner. Han er fullt klar over at han ikke er Philip Marlowe - men han har den samme dragning i seg etter å søke sannheten bak menneskers liv og død. Som for eksempel hva som førte til et brått dødsfall midt i rushtrafikken. Og om det er sjokket eller noe verre som ligger bak en ung pikes merkelige oppførsel ... De som er med: Lasse Lindtner (Henrik Lønn), Liv Bernhoft Osa (Else Johansen), Hanne Lindbæk (Line Reinertsen), Gard Eidsvold (Tomas Brandt), Liv Steen (Bente Brandt), Eli Anne Linnestad (Victoria Reinertsen), Sverre Bentzen (Viggo Karlsen), Oddvar Hellan (Politimann). (1:3)

Hør i NRKs nettspiller

Det lange farvel (2:3)

Henrik Lønn, prest i Den Norske Kirke, kom ved en ren tilfeldighet inn i de kompliserte livene til Line og Tomas, to unge mennesker på vei inn i en voksenverden som de avskyr. Og at han skulle havne oppi en mordsak var slett ikke meningen. Men det er det som er skjedd, og kriminalbetjent Horne kommer med en bønn som ikke er lett å motstå for en kriminalinteressert sjelesørger. De som er med: Lasse Lindtner (Henrik Lønn), Liv Bernhoft Osa (Else Johansen), Hanne Lindbæk (Line Reinertsen), Gard Eidsvold (Tomas Brandt), Liv Steen (Bente Brandt), Eli Anne Linnestad (Victoria Reinertsen), Sverre Bentzen (Viggo Karlsen), Vidar Sandem (Førstebetjent Horne), Even Rasmussen (Pastor Arnesen), Jan Hårstad (Fredrik Lange Syversen). (2:3)

Hør i NRKs nettspiller

Farvel, min elskede (3:3)

Henrik Lønn, prest i Den Norske Kirke, er - enten han vil det eller ei - blitt en deltager i dramaet i Lindeberg, et drama omkring to døde menn som drev en ganske nederdrektig geskjeft, og to unge mennesker som er i en desperat situasjon. Selv Philip Marlowe ville ha snudd i døra. Og han var bedre enn Henrik Lønn til å takle hunndyr i pels ... De som er med: Lasse Lindtner (Henrik Lønn), Liv Bernhoft Osa (Else Johansen), Hanne Lindbæk (Line Reinertsen), Gard Eidsvold (Tomas Brandt), Liv Steen (Bente Brandt), Eli Anne Linnestad (Victoria Reinertsen), Sverre Bentzen (Viggo Karlsen), Vidar Sandem (Førstebetjent Horne). (3:3)

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search