Knutsen og Ludvigsen avslører Fridtjof Nansens falske berømmelse (1979)

Barn | 1 time, 8 minutter
Rating:
0/10

Handling

Et hørevrøvl for barn i to episoder av Gustav Lorentzen og Øystein Dolmen. Med knall og fellende effekter avslører Knutsen og Ludvigsen Nansens polferd. Instruktør: Harald Gundhus. Teknisk regi: Arne Kristian Dypvik og Egil Johan Damm. Sendt i Barnetimen.

 

Kaptein Knutsens hemmelige historie (1:2)

Knutsen og Ludvigsen får besøk av onkelen til Knutsen, som er sjørøverkaptein. Han påstår at det var han som ledet Nansen til Nordpolen. De to forsøker å stagge den sinte onkelen, men etter hvert blir de også revet med i jakten på beviset – Nordpolskartet. I hovedrollene hører vi Øystein Dolmen (Knutsen), Gustav Lorentzen (Ludvigsen), Per Sunderland (Kaptein Knutsen), Tor Stokke (Fridtjof Nansen) og Rolf Just Nilsen (Hjalmar Johansen).

Hør i NRKs nettspiller

Avsløringen (2:2)

Knutsen og Ludvigsen bestemmer seg for å hjelpe kaptein Knutsen i jakten på Nordpolkartet. De tar toget sammen til Oslo og oppsøker Polarskipet Fram på Bygdøy museum. Nå skal de gjøre det de må for å endre Norgeshistorien. I hovedrollene hører vi Øystein Dolmen (Knutsen), Gustav Lorentzen (Ludvigsen), Per Sunderland (Kaptein Knutsen), Tor Stokke (Vaktmester) og Turid Haaland (Kioskdame).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search