Nils Holgerssons forunderlige reise (1960)

Barn, Eventyr | 2 timer, 11 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespillserie for barn i fem episoder, basert på en roman av Selma Lagerlöf. Bondegutten Nils blir forvandlet til en bitteliten nisse og reiser gjennom Sverige sammen med en gåseflokk. Oversatt og tilrettelagt for radio av Kari Skjønsberg. Instruktør: Erik Lassen. Teknisk regi: Rolf Rusånes. Sendt i Barnetimen.

 

En kraftig ørefik (1:5)

På en bondegård i Skåne bor Nils Holgersson, en skikkelig doven og lat gutt. Han oppfører seg dårlig mot både mennesker og dyr. En dag er han alene hjemme på gården og da skjer det noe underlig ...

Hør i NRKs nettspiller

Tranedansen (2:5)

Bondegutten Nils Holgersson har blitt forvandlet til Nils Tommeltott som straff av gårdens husnisse. Nå er han helt avhengig av andre for å klare seg. Han blir sittende fast i halsbåndet til Morten Gås, som vil følge med de ville gjessene nordover.

Hør i NRKs nettspiller

Kråkene angriper (3:5)

Ved den store tranedansen på Kullaberg hadde Smirre Rev drept en villgås og var blitt fredløs. Nå flakket han omkring i landet og han vil ha hevn.

Hør i NRKs nettspiller

I fangenskap (4:5)

På ryggen til den hvite tamgåsa Morten dro Nils Holgersson Tommeltott videre nordover med villgjessene. Gjessene var blitt skremt av Smirre Rev, så Akka legger kursen til kysten. Til sist kommer de frem til Øland.

Hør i NRKs nettspiller

Morten Gås i fare (5:5)

Hele den deilige, lange og lyse sommeren var Nils Holgersson Tommeltott sammen med villgjessene oppe i Lappland. De fleste gjessene var opptatt med ungene sine, så Nils holdt seg sammen med gamle Akka og ørnen Gorgo. Så kommer høsten og gjessene setter kursen sydover.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search