Svermere (1987)

Drama | 2 timer, 30 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill av Per Bronken, basert på romanen av Knut Hamsun. På handelsstedet Rosengaard i Nordland regjerer handelsmannen Mack. Den ambisiøse og sjarmerende telegrafisten Ove Rolandsen drømmer om å gjøre det stort.

Instruktør: Per Bronken. Teknisk regi: Jan Erik Hoel.

 

Svermere (1:5)

Et hørespill av Knut Hamsun i fem episoder dramatisert for radio av Per Bronken (1:5). Handlingen er lagt til det nordnorske handelsstedet Rosengaard. Hovedpersonen er den trauste, men sjarmerende og oppfinnsomme telegrafisten Ove Rolandsen. Han er forlovet med Marie van Loos, men samtidig forelsket i nessekongens datter, Elise. Musikken er av Maj og Gunnar Sønstevold. I rollene medvirker blant andre Bjørn Sundquist, Marianne Krogh og Lars Andreas Larssen.

Hør i NRKs nettspiller

Svermere (2:5)

Et hørespill av Knut Hamsun i fem episoder dramatisert for radio av Per Bronken (2:5). Blant svermerne er telegrafist Rolandsen ikke den minst svermeriske og impulsive overfor det annet kjønn, men mest svermer han vel egentlig for seg selv. Spørsmålet blir etter hvert om det er en sammenheng mellom impulsiviteten hans og tyveriet fra den store kjøpmannen Mack? Musikken er av Maj og Gunnar Sønstevold. I rollene medvirker blant andre Bjørn Sundquist, Marianne Krogh og Lars Andreas Larssen.

Hør i NRKs nettspiller

Svermere (3:5)

Et hørespill av Knut Hamsun i fem episoder dramatisert for radio av Per Bronken (3:5). Telegrafist Rolandsen, fiskeværets store sangviniker, fortsetter å fjase med jentene, men den ene han kan få prøver han å bli kvitt. Etter å ha gjennomskuet en sammenheng, gjør han en tilståelse, og den viser seg å ikke være ulønnsom. Musikken er av Maj og Gunnar Sønstevold. I rollene medvirker blant andre Bjørn Sundquist, Marianne Krogh og Lars Andreas Larssen.

Hør i NRKs nettspiller

Svermere (4:5)

Et hørespill av Knut Hamsun i fem episoder dramatisert for radio av Per Bronken (4:5). Telegrafist Rolandsen har tilstått tyveriet av to hundre riksdaler fra kjøpmann Mack. Slik oppnår han for det første å få belønningen Mack lovte ut til den som kunne oppklare saken, og for det andre at jomfru Marie van Loos avbryter forlovelsen med ham. Men var han virkelig tyven, eller var tilståelsen bare ledd i en utspekulert strategi? Musikken er av Maj og Gunnar Sønstevold. I rollene medvirker blant andre Bjørn Sundquist, Unni Evjen og Lars Andreas Larssen.

Hør i NRKs nettspiller

Svermere (5:5)

Et hørespill av Knut Hamsun i fem episoder dramatisert for radio av Per Bronken (5:5). Telegrafist Rolandsen har rømt, og ingen vet hvor han er, inntil han blir funnet igjen på et skjær som en annen Robinson Crusoe, riktignok uten noen Fredag, derimot med Børre orgeltreders båt. Ikke før han hører om ankomne telegram vil han tilbake, men da vil han det til gjengjeld voldsomt og på øyeblikket. Og det kan han nok ha grunn til. Musikken er av Maj og Gunnar Sønstevold. I rollene medvirker blant andre Bjørn Sundquist, Unni Evjen og Lars Andreas Larssen.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search