Stjernene forteller, sesong: 1 (1982)

Barn, Spenning, Eventyr | 4 timer
Rating:
0/10

Handling

Hørespillserie for barn, etter en roman av Maj Samzelius. Stjernebildene på himmelen kan fortelle mange spennende historier om greske helter og uhyrer. Oversatt av Gry Waage og Ivar Eskeland. Instruktør: Jon Heggedal. Teknisk regi: Sture Bakke. Musikk: Jan Garbarek ("Soria Moria" fra "Eventyr").

 

Perseus får et farlig oppdrag (1:6)

Når fjernsynet går i stykker, er det en god idé å gå ut og se på stjernehimmelen i stedet. Der gjemmer det seg mange gode historier. Jenny, Jesper og Kristoffer synes det er spennende å høre onkel Martin fortelle om alle de gamle sagnene som knytter seg til stjernebildene og som handler om helter og uhyrer i gamle Hellas.

Hør i NRKs nettspiller

Sjøuhyret (2:6)

Stjernebildene på himmelen kan fortelle mange spennende historier om greske helter og uhyrer. Nå forteller onkel Martin om den vakre dronningen Cassiopeia som ble så hovmodig at havguden Poseidon ble rasende på henne og sendte et sjøuhyre for å sluke datteren hennes, prinsesse Andromeda.

Hør i NRKs nettspiller

Den farlige jegeren (3:6)

Onkel Martin forteller om de gamle greske sagnene som knytter seg til stjernebildene på himmelen. Orion var egentlig en jeger som uten medfølelse skjøt alt han kom over. Andre stjernebilder vi møter i dag er Store Bjørn, Lille Bjørn, Skorpionen, Tyren og Syvstjernen.

Hør i NRKs nettspiller

Lyren (4:6)

Lyren er et stjernebilde som hadde plass i flere av de gamle greske sagnene. Lyren var Apollons instrument. Appolon var guden for diktning og musikk. Dessuten spilte lyre en viktig rolle i sagnet om Orfeus og hans kjæreste, Eurydike, som ble ført ned til Underverdenen.

Hør i NRKs nettspiller

Det gylne skinnet (5:6)

Onkel Martins eget stjernebilde er Væren, og nå forteller han Jenny, Jesper og Kristoffer sagnet om den gylne væren som reddet kongebarna Frixos og Helle. Egentlig skulle de to barna ofres til gudene for at hungersnøden i landet skulle ta slutt.

Hør i NRKs nettspiller

Den trollkyndige prinsessen (6:6)

I dag får vi vite hvordan det går med den gylne væren når onkel Martin forteller videre om stjernebildene på himmelen. Jason får i oppgave å hente skinnet av den gylne væren, og til å hjelpe seg har han tvillingene Castor og Pollux, Herakles med buen og Orfeus med lyren. Men mest hjelp får han av kongsdatteren Medea.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search