Stjernene forteller, sesong: 2 (1984)

Barn, Spenning, Eventyr | 3 timer, 30 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespillserie for barn, etter en roman av Maj Samzelius. Stjernebildene på himmelen kan fortelle mange spennende historier om greske helter og uhyrer. Oversatt av Gry Waage og Ivar Eskeland. Instruktør: Jon Heggedal. Teknisk regi: Sture Bakke. Musikk: Jan Garbarek ("Soria Moria" fra "Eventyr").

 

Herakles og løven (1:6)

Vi skal på besøk til onkel Martin. Han kan mange spennende historier om stjernene på himmelen. I denne hørespillserien hører vi om Herakles, den mest berømte helten i de gamle greske sagnene. Han var halvt menneske og halvt gud. Som tjener for en ond konge fikk han i oppdrag å utføre 12 storverk, det ene vanskeligere enn det andre.

Hør i NRKs nettspiller

Herakles og Hydra (2:6)

Om kvelden sitter barna Jenny, Jesper og Kristoffer ute på verandaen og hører onkel Martin fortelle alle de spennende historiene han kan om stjernebildene på himmelen. Nå forteller han om Herakles, som for å bli fri fra tjenesten hos den onde kong Eurysthevs måtte utføre 12 storverk. Blant annet måtte han drepe hydraen, en kjempestor vannorm med ni hoder, som alle spydde gift.

Hør i NRKs nettspiller

Herakles og Augeias-stallen (3:6)

I denne hørespillserien om stjernehimmelens mange historier, forteller onkel Martin om Herakles. Herakles var halvt menneske og halvt gud, og han måtte gjøre 12 storverk for å fri seg fra den onde kong Eurysthevs. Denne gang får han i oppdrag å skure og vaske fjøset og stallene til kong Augeias på én dag, en umulig oppgave.

Hør i NRKs nettspiller

Herakles kjemper med døden (4:6)

Kong Eurysthevs pønsker ut verre og verre oppdrag for helten vår, Herakles. Denne gang må han få tak i styrkebeltet til amasonedronningen Hippolyte, og så skal han fange fire ville hester som lever av menneskekjøtt. Underveis møter han sin beste venn, Admetos, som er dødssyk. Skjebnegudinnene vil bare la han slippe hvis en annen frivillig vil dø i stedet for han.

Hør i NRKs nettspiller

Herakles ved verdens ende (5:6)

Herkules får tre vanskelige oppgaver denne gang. Han skal hente tilbake solgudens okser, som den trehodede og seksarmede kjempen Geryones har røvet. Så skal han hente de forgylte eplene som gir evig ungdom, og til slutt befrir han Prometevs. Himmelguden har lenket Prometevs til en fjellvegg som straff fordi han har stjålet ild fra gudenes bolig og gitt til menneskene.

Hør i NRKs nettspiller

Herakles i Underverdenen (6:6)

Herakles har forlengst utryddet alle uhyrer i landet. Likevel vil ikke kong Eurysthevs slippe Herakles fri før han har utført det aller siste storverket: Å hente opp den forferdelige hunden Kerberos fra Underverdenen, fra dødsriket.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search