Menneskeeterne (1963)

Spenning, Komedie, Krim | 1 time, 28 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill i to deler av den tyske forfatteren Herbert Asmodi. Det handler om en selvmordsepidemi. En rekke høyt respektable medlemmer av et lands mest ærverdige familier begår selvmord på løpende bånd. Eller kanskje det ikke dreier seg om selvmord? Selveste H.M Dronningen blir så bekymret at hun beordrer til øyeblikkelig oppklaring av årsakene til epidemien. For sikkerhets skyld er det best å tilføye at det er en parodi.

Oversatt av Hans Heiberg. Teknisk regi: Viktor Sandal. Instruktør: Paul Skoe. De som er med: Kolbjørn Buøen (Mr. Body, grunnlegger av Body’s detektivbyrå), Knut Risan (Peter, hans sønn), Sigrun Otto (Hertuginnen av Westwich), Monna Tandberg (Mabel, hennes datter), Olafr Havrevold (Lord Kettle, dronningens privatsekretær), Eilif Armand (Sir Bogumil Octopus, en rik mann), Thorleif Reiss (George, Bodys tjener), Axel Thue (Soames). Annonsering ved Arne Lie.

 

Menneskeeterne (1:2)

av Herbert Asmodi. Den fryktinngytende tittelen virker kanskje noe skremmende? – Det er meningen det. For hørespillet egner seg trolig verken for folk med sarte nerver eller for dem som har liten sans for barokk humor. Kriminalkomedien kunne forresten gjerne hatt tittelen «Harakiri-serien». Og når en vet at harakiri er betegnelsen på en spesiell japansk form for selvmord, ville vel den tittelen virket enda mindre forlokkende. Nå er det å bemerke at handlingen ikke foregår i Japan, men i et helt annet og mer nærliggende land, hvor den nevnte form for selvmord ikke er alminnelig. Her benytter en seg nemlig av noe så konvensjonelt som cyankalium. Men det besynderlige i dette tilfelle er at det bare er høyst respektable medlemmer av landets mest ærverdige familier som begår selvmord på løpende bånd. Eller kanskje det overhodet ikke dreier seg om noen selvmordsepidemi? Er det kanskje heller en raffinert forbryter som står bak disse uhyggelige hendelsene? Selveste H.M. Dronningen blir bekymret – og beordrer øyeblikkelig oppklaring. Mr. Body senior, grunnleggeren av Body’s detektivbyrå, får oppdraget. Spørsmålet er da om han greier den biffen.

Hør i NRKs nettspiller

Menneskeeterne (2:2)

av Herbert Asmodi. Den fryktinngytende tittelen virker kanskje noe skremmende? – Det er meningen det. For hørespillet egner seg trolig verken for folk med sarte nerver eller for dem som har liten sans for barokk humor. Kriminalkomedien kunne forresten gjerne hatt tittelen «Harakiri-serien». Og når en vet at harakiri er betegnelsen på en spesiell japansk form for selvmord, ville vel den tittelen virket enda mindre forlokkende. Nå er det å bemerke at handlingen ikke foregår i Japan, men i et helt annet og mer nærliggende land, hvor den nevnte form for selvmord ikke er alminnelig. Her benytter en seg nemlig av noe så konvensjonelt som cyankalium. Men det besynderlige i dette tilfelle er at det bare er høyst respektable medlemmer av landets mest ærverdige familier som begår selvmord på løpende bånd. Eller kanskje det overhodet ikke dreier seg om noen selvmordsepidemi? Er det kanskje heller en raffinert forbryter som står bak disse uhyggelige hendelsene? Selveste H.M. Dronningen blir bekymret – og beordrer øyeblikkelig oppklaring. Mr. Body senior, grunnleggeren av Bodys detektivbyrå, får oppdraget. Spørsmålet er da om han greier den biffen.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search