Matilda (1995)

Barn, Spenning | 2 timer
Rating:
0/10

Handling

Hørespillet om den geniale, følsomme og vennlige vesle Matilda, basert på Roald Dahls utrolige roman.

Matilda er en helt spesiell jente med usedvanlige evner. Hun lærer å lese i en alder av 3 år, og bøker blir hennes store glede og lidenskap. Snart har hun lest de fleste kjente klassikerne i verdenslitteraturen. I tillegg har hun overnaturlige evner. Ved hjelp av konsentrasjon klarer hun å flytte på gjenstander.

Men Matilda vokser opp i en familie som bare er opptatt av penger og TV. De legger ikke en gang merke til Matildas spesielle evner. Når Matilda begynner på skolen, gleder hun seg og tror at nå skal hun endelig få lære mange nye ting. Men hun ligger langt foran de andre elevene, og dessuten blir møtet med den slemme og grufulle overlæreren frøken Pitbull som hater småbarn, en forferdelig opplevelse. Hvordan skal hun klare å overleve på en skole der læreren synes det er helt greit å kaste barna ut av vinduet eller torturere dem på andre mer bestialske måter?

Oversatt av Klaus Hagerup. Instruktør: Svein Scharffenberg. Teknisk regi: Jan Erik Hoel. Sendt i Barnetimen. I rollene hører vi blant andre Ellen Sofie Mosebekk (Matilda), Minken Fosheim (forteller), Brit Elisabeth Haagensli (fru Ormgress) og Per Christian Ellefsen (herr Ormgress).

 

Matilda (1:6)

Det er rart med foreldre. Selv om deres barn er den mest motbydelige lille blemme du kan tenke deg, synes de at det er vidunderlig. Noen foreldre går enda lenger. De blir så blendet av beundring at de klarer å overbevise seg selv om at krypet er et geni. Men noen foreldre er helt annerledes. 

Hør i NRKs nettspiller

Matilda (2:6)

Matilda skulle ønske at foreldrene hennes var snille og kjærlige og forståelsefulle og ærlige og kloke. Dessverre var hun nødt til å leve med det faktum at de ikke var det. Det var ikke lett, men Matildas metoder for å straffe dem hver gang de oppførte seg grusomt mot henne, gjorde tilværelsen litt mindre uutholdelig.

Hør i NRKs nettspiller

Matilda (3:6)

I England begynner de fleste barna på skolen når de fylt fem år, eller litt før, men Matildas foreldre brydde seg ikke noe særlig om datterens utdannelse. De hadde glemt å fylle ut papirene. Derfor var Matilda fem og et halvt da hun begynte i første klasse. Der møtte hun et monster av en rektor som het fru Pitbull og søte frøken Sol.

Hør i NRKs nettspiller

Matilda (4:6)

Rett etter at Matilda begynte på skolen var hun vitne til hvordan skolens forferdelige rektor, den gamle sleggekasteren fru Pitbull, forsøkte sette verdensrekord da hun kastet lille Amanda Tripp tvers over skolegården fordi hun hadde fletter.

Hør i NRKs nettspiller

Matilda (5:6)

Noen puttet en salamander i vannmuggen til fru Pitbull. Hun tror det er en krokodille. Hvem kommer den grusomme fru Pitbull til å hevne seg på?

Hør i NRKs nettspiller

Matilda (6:6)

Hjemme er Matilda utsatt for de dumme foreldrene sine og på skolen for den grusomme fru Pitbull. Matilda har en god venn i søte frøken Sol, og hun har spesielle evner som kanskje kan løse problemene hennes.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search