Lev farlig (1987)

Spenning, Krim | 3 timer, 45 minutter
Rating:
0/10

Handling

Spenningsserie etter en roman av Axel Kielland. Handlingen er lagt til høsten 1942 og nazistene forbereder sin aksjon mot de norske jødene. Den unge, velstående Oslo-mannen Dick Holt blir tvunget til å ta et standpunkt. Dramatisert for radio og instruert av Jon Lennart Mjøen. Teknisk regi: Jan Erik Hoel. Annonsering ved Jan Pande-Rolfsen.

 

Lev farlig (1:5)

Kriminalserie i fem deler etter Axel Kiellands roman. Høsten 1942. Norge er okkupert av Nazi-Tyskland; terror, standrett og deportasjoner hører til dagens orden. Noen velger å slutte seg til de nye makthaverne som foreløpig synes seierrike; andre fortsetter kampen i det skjulte. Og noen velger å stå på sidelinjen. For rikmannssønnen Dick Holt betyr krigen bare mer besvær med å skaffe seg den luksus han ønsker av livet. Inntil en ubedt nattegjest får ham på bedre tanker ... I rollene hører vi blant andre Ole-Jørgen Nilsen (Dick), Joachim Calmeyer (Rødtopp) og Ellen Horn (Petter).

Hør i NRKs nettspiller

Lev farlig (2:5)

Kriminalserie i fem deler etter Axel Kiellands roman. Oslo, høsten 1942. Tilværelsen har forandret seg for Dick Holt. Fortsatt oppfører han seg som den blaserte levemannen, men nå er det en fasade. Han er med i motstandskampen. Den lille gruppen han tilhører får problemer. Gestapo er på sporet av jødinnen Marion, et av medlemmene. Tar de henne kan hele gruppen bli sprengt. Og samtidig forbereder nazistene en storaksjon mot alle jødene i Norge ... I rollene hører vi blant andre Ole-Jørgen Nilsen (Dick), Renata Mauer (Marion), Ellen Horn (Petter) og Ola B. Johannessen (Otto).

Hør i NRKs nettspiller

Lev farlig (3:5)

Kriminalserie i fem deler etter Axel Kiellands roman. For å få tak i den krigsviktige formelen som Marion gjemte, må Dick og Rødtopp ta seg inn i leiligheten hennes. Og hvem slipper lettere inn enn to feiere? Problemet er å komme seg ut igjen etter besøket, når den nye leieboeren ligger svimeslått i et skap og venninnen hans er buntet sammen på badet. Så dukker det opp flere gjester - en av dem er selveste Gestapo-sjefen dr. Felix Hahn ... I rollene hører vi blant andre Ole-Jørgen Nilsen (Dick), Ellen Horn (Petter), Renata Mauer (Marion) og Joachim Calmeyer (Rødtopp).

Hør i NRKs nettspiller

Lev farlig (4:5)

Kriminalserie i fem deler etter Axel Kiellands roman. Forberedelsene til sabotasjen mot Gråfossen fabrikker går videre. Men en ny fare dukker opp, det er en utenfor gruppen som vet for mye. Og som er fullt klar over at både tale og taushet er verdt en høy pris ... I rollene hører vi blant andre Ole-Jørgen Nilsen (Dick), Tom Tellefsen (Jacob), Ellen Horn (Petter) og Joachim Calmeyer (Rødtopp).

Hør i NRKs nettspiller

Lev farlig (5:5)

Kriminalserie i fem deler etter Axel Kiellands roman. Aksjonen mot Gråfossen fabrikker er gjennomført. Men de sårede og utslitte sabotørene jages nå av tyskerne, som har sperret alle fluktruter ut av distriktet. Og i Oslo kommer Gestapo-sjefen dr. Hahn på visitt - for blant annet å legge fram et forslag det ikke er mulig å si nei til ... I rollene hører vi blant andre Ole-Jørgen Nilsen (Dick), Ellen Horn (Petter), Lars Andreas Larssen (Hahn) og Joachim Calmeyer (Rødtopp).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search