Jane Eyre (1975)

Drama | 3 timer, 45 minutter
Rating:
0/10

Handling

Dramaserie i 7 episoder, basert på romanen av Charlotte Brontë. I et dramatisk handlingsforløp møter vi unge Jane, som i sin kjærlighet sprenger rammene for hva som ble regnet for sømmelig for en kvinne på 1800-tallet.

Dramatisert for radio av Barbara Couper. Oversatt av Knut Johansen. Instruktør: Merete Skavlan. Teknisk regi: Sture Bakke. Musikk: Finn Ludt. Annonsering ved Jan Pande-Rolfsen.

 

Jane Eyre (1:7)

Jane Eyre er en foreldreløs liten pike med et hett, uthungret hjerte og klare, kloke øyne. Hun vokser opp hos sin velstående tante, men har store problemer med å tilpasse seg.

Hør i NRKs nettspiller

Jane Eyre (2:7)

Den foreldreløse Jane Eyre vokser opp hos en rik tante, Mrs. Reed, på herregården Gateshead. Tanten vil egentlig ikke vite av henne og behandler henne deretter. Ti år gammel blir Jane sendt alene til internatskolen Lowood, en streng skole for foreldreløse og fattige piker.

Hør i NRKs nettspiller

Jane Eyre (3:7)

Jane har blitt guvernante for lille Adele på herregården Thornfield Hall. Hun blir behandlet med stor vennlighet av husbestyrerinnen Mrs. Fairfax. Jane liker seg enda bedre etter at husets herre, Mr. Rochester, vender tilbake til Thornfield Hall. Men det skjer mystiske ting på herregården.

Hør i NRKs nettspiller

Jane Eyre (4:7)

Det hadde vært en opprivende natt på herregården Thornfield. Alle Mr. Rochesters gjester, blant dem den vakre Blanche Ingram, var blitt vekket av et uhyggelig skrik. Jane Eyre hadde tilbrakt en lang våkenatt hos Mr. Rochesters venn Mr. Mason, som var blitt såret. Neste ettermiddag ble Jane kalt ned. Hun fikk beskjed om at noen ville hilse på henne.

Hør i NRKs nettspiller

Jane Eyre (5:7)

Under et opphold hos sin dødssyke tante, Mrs. Reed på Gateshead, får Jane vite at hun egentlig skulle ha arvet en rik onkel, men at Mrs. Reed i sitt hat til henne, har underslått denne meldingen. Etter tantens død, reiser Jane tilbake til det hun nå betrakter som sitt hjem, Thornfield Hall, og til den mannen hun elsker, Mr. Rochester. Hun tror han skal gifte seg med vakre Blanche Ingram, men i virkeligheten er det Jane han vil ha. Midtsommeraften frir han til henne og hun sier ja. Det var ingen brudepiker og ingen slektninger i den stille kirken. Ved det enkle alteret står presten og foran ham, Mr. Rochester og Jane Eyre.

Hør i NRKs nettspiller

Jane Eyre (6:7)

Etter nesten å ha bukket under for sult og anstrengelser, finner Jane tilflukt hos to søstre og deres bror, St. John Rivers.

Hør i NRKs nettspiller

Jane Eyre (7:7)

Sterkt presset av sin fetter St. John Rivers, som vil ha Jane med seg til India som misjonærkone, vet knapt Jane hva hun skal gjøre. Men så merker hun hvordan Mr. Rochester forpint kaller på henne i natten.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search