Fortuna (1988)

Spenning, Drama | 2 timer, 52 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill i fem episoder basert på Alexander Kiellands roman av samme tittel og litt på "Gift" fra 1883. Handlingen utspiller seg parallelt i tre familier - en i sosieteten, en i småborgerskapet og en i arbeiderklassen. Professor Løvdahl blir betrodd stillingen som leder for "Fortuna". Hele byen er i et febrilsk økonomisk oppsving, men det hviler på sviktende forutsetninger - og spekulasjonene ender med knall og fall for hele samfunnet. Vi opplever både menneskelig svakhet og styrke, egoisme og solidaritet.

 

Fortuna (1:5)

Handlingen i denne serien foregår i en større by ved kysten, og starter på 1870-tallet. Det er økonomisk oppgangstid og velstående borgere har opprettet kjemifabrikken "Fortuna". Mordtmann, fabrikkens unge bestyrer, gjør åpenlys kur til den vakre og intelligente Wenche Løvdahl. Hennes mann, som er professor og kirurg, finner seg stilletiende i dette. Inntil et visst punkt…

Hør i NRKs nettspiller

Fortuna (2:5)

Abraham Løvdahl vender tilbake som nygift jurist og blir bestyrer for fabrikken "Fortuna". Hans far professoren er nå administrerende direktør og har store og kostbare planer. Som bestyrer stiller Abraham seg på arbeidernes side. Men med ekteskapet går det ikke så godt, og han søker stadig oftere til den blinde piken Grete.

Hør i NRKs nettspiller

Fortuna (3:5)

Oppbrakt forsøker Abraham Løvdahl å få faren til å avstå fra gaven som arbeiderne på "Fortuna" er tvunget til å spleise på. Han får vite at maskinmester Steffensen, far til den blinde Grete, vil bli oppsagt. Motgangen som "Fortuna" nå har, bøtes på ved at nye investorer melder seg – blant andre presten Morten Kruse.

Hør i NRKs nettspiller

Fortuna (4:5)

Abraham får høre at maskinmester Steffensen likevel er oppsagt, enda han i det lengste prøvde å hindre det. Han lover Grete å gjøre noe med saken. Men så blir den lille gutten hans alvorlig syk.

Hør i NRKs nettspiller

Fortuna (5:5)

Tross alle advarsler nekter professor Løvdahl å innrømme at kjemifabrikken "Fortuna" er i krise. Med sin beundrende sønn Abrahams hjelp bruker han alle midler for å hindre skipet i å synke. Men så inntreffer katastrofen, og det gjelder å redde det som reddes kan…

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search