Det gylne landet Elidor (1981)

Barn, Spenning, Mystikk, Eventyr | 6 timer
Rating:
0/10

Handling

Hørespillserie for barn etter en roman av Alan Garner, oversatt av Siri Næss. Et gatekart, et ubebodd boligkvarter, en kirkeruin og en fotball leder Watson-barna til Elidor, et land utenfor vår egen verden. Instruktør: Kyrre Haugen Bakke. Teknisk regi: Odd Johan Nilsen. Musikk: Finn Ludt.

 

Torsdagsgata (1:9)

Et hørespill for barn i ni episoder av Alan Garner, oversatt av Siri Ness. De fire barna Roland, David, Nick og Helen driver gatelangs i Manchester mens deres foreldre er opptatt med å pakke fordi de skal flytte. Ved en tilfeldighet havner de i Torsdagsgata, der så godt som alle bygningene er revet. En gammel spillemann lokker dem inn i en kirke med sitt spill. I rollene medvirker blant andre Arne Bang-Hansen (Fortelleren), Olav Torget (Roland), Axel Ivar Hansen (David), Svein Tindberg (Nick) og Ingrid Heggebø (Helen). (Sendt i Barnetimen).

Hør i NRKs nettspiller

Den skjulte døren (2:9)

Et hørespill for barn i ni episoder av Alan Garner, oversatt av Siri Ness. Roland finner ikke David, Nick og Helen inne i kirken. I stedet møter han den gamle spillemannen som tvinger han til å åpne den store tunge kirkedøra. Men det er ikke Torsdagsgata i Manchester Roland kommer ut i - fortumlet står han på en fremmed strand. Langt borte, på en vei som forsvinner inn i en stor skog, går spillemannen - det eneste tegn til liv i det øde landskapet. I rollene medvirker blant andre Arne Bang-Hansen (Fortelleren), Olav Torget (Roland), Axel Ivar Hansen (David), Svein Tindberg (Nick) og Ingrid Heggebø (Helen). (Sendt i Barnetimen).

Hør i NRKs nettspiller

Spådommen (3:9)

Et hørespill for barn i ni episoder av Alan Garner, oversatt av Siri Ness. Spillemannen viser seg i sin virkelige skikkelse. Han er Malebron - en gang konge i Elidor. Dette landet i en annen verden der ondskapen har tatt makten og lagt landet øde. Men ennå kan lyset seire. I rollene medvirker blant andre Arne Bang-Hansen (Fortelleren), Olav Torget (Roland), Axel Ivar Hansen (David). Svein Tindberg (Nic) og Ingrid Heggebø (Helen). (Sendt i Barnetimen).

Hør i NRKs nettspiller

Skygger på veggen (4:9)

Et hørespill for barn i ni episoder av Alan Garner, oversatt av Siri Ness. De fire søsknene har med seg hver sin skatt fra Elidor, et spyd, et sverd, en gyllen stein og en skål full av lys. Malebron ville at barna skulle ta skattene med til deres verden, da vil ikke lyset slukne i Elidor. I rollene medvirker blant andre Arne Bang-Hansen (Fortelleren), Olav Torget (Roland), Axel Ivar Hansen (Dvid), Svein Tindberg (Nick) og Ingrid Heggebø (Helen). (Sendt i Barnetimen).

Hør i NRKs nettspiller

Enhjørningen (5:9)

Et hørespill for barn i ni episoder av Alan Garner, oversatt av Siri Ness. Den strålende skatten barna har tatt med seg fra Elidor ser ut som jernskrap i Manchester. Etter at de har gjemt den, ser Roland svarte skygger like ved gjemmestedet. Samtidig begynner fjernsynet å flimre og bilen som står innelåst i garasjen starter og går på tomgang. I rollene medvirker blant andre Arne Bang-Hansen (Fortelleren), Olav Torget (Roland), Axel Ivar Hansen (David), Svein Tindberg (Nick) og Ingrid Heggebø ((Helen). (Sendt i Barnetimen).

Hør i NRKs nettspiller

Skygger i rosebedet (6:9)

Et hørespill for barn i ni episoder av Alan Garner, oversatt av Siri Ness. Skatten fra Elidor var gravd ned i rosebedet, og Nick, David og Helen glemte alt sammen, selv om rosebuskene ofte var fulle av statisk elektrisitet. Men Roland er redd. En dag oppdager han noen utenfor entredøren. De prøver å kikke inn ... I rollene medvirker blant andre Arne Bang-Hansen (Fortelleren), Olav Torget (Roland), Axel Ivar Hansen (David), Svein Tindberg (Nick) og Ingrid Heggebø (Helen). (Sendt i Barnetimen).

Hør i NRKs nettspiller

Et budskap fra Malebron (7:9)

Et hørespill for barn i ni episoder av Alan Garner, oversatt av Siri Ness. Roland har sett skyggene av to menn ved rosebedet der skattene fra Elidor er gravd ned. Selv om de andre barna ikke vil snakke om noe av det som hendte i Elidor, forstår Roland at de onde maktene derfra kommer nærmere. En kveld i et juleselskap får Roland en hilsen ... I rollene medvirker blant andre Arne Bang-Hansen (Fortelleren), Olav Torget (Roland), Axel Ivar Hansen (David), Svein Tindberg (Nick) og Ingrid Heggebø (Helen). (Sendt i Barnetimen).

Hør i NRKs nettspiller

Forfulgt (8:9)

Et hørespill for barn i ni episoder av Alan Garner, oversatt av Siri Ness. Etter møtet med den flyktende enhjørningen er David, Nick og Helen villige til å høre på Roland. Han viser dem skyggemennene ved rosebedet hvor skatten fra Elidor er gjemt, og plutselig står to menn fra Det gylne landet i hagen deres. I rollene medvirker blant andre Arne Bang-Hansen (Fortelleren), Olav Torget (Roland), Axel Ivar Hansen (David), Svein Tindberg (Nick) og Ingrid Heggebø (Helen). (Sendt i Barnetimen).

Hør i NRKs nettspiller

Syng, Findhorn (9:9)

Et hørespill for barn i ni episoder av Alan Garner, oversatt av Siri Ness. To menn fra Elidor forfølger barna som flykter inn til Manchester med skatten. De er på vei til rivningsområdet der de først møtte Malebron. Findhorn - enhjørningen som skal redde Elidor med sin sang, skal være der. De løper innover i de mørke, øde gatene. Hvem finner Findhorn først - de eller mennene fra Elidor? I rollene medvirker blant andre Arne Bang-Hansen (Fortelleren), Olav Torget (Roland), Axel Ivar Hansen (David), Svein Tindberg (Nick) og Ingrid Heggebø (Helen). (Sendt i Barnetimen).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search