Den hemmelighetsfulle hagen (1965)

Barn | 1 time, 32 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for barn i fire deler, basert på Frances Hodgson Burnetts bok "The secret garden" (1909, norsk utg. 1911). Mary Lennox, en foreldreløs pike, blir sendt fra India til sin rike onkel Mr. Craven på Misselthwaite herregård i England. Den første tiden er alt uvant for Mary, og hun føler seg litt ensom. Men så begynner hun å oppdage mystiske og hemmelighetsfulle ting både i en av hagene og i det store huset med nesten hundre værelser: værelser står avlåst, hagen er stengt og nøkkelen gravd ned, og hvem er det som gråter et sted i det store huset om natten?

 

Piken fra India (1:4)

Mary er blitt foreldreløs. Hun er oppvokst i India, men nå må hun bo hos onkelen sin langt ute på landet i England. Husholdersken skal passe på henne, for onkelen er nesten alltid borte. Huset er veldig stort, men hun får ikke lov til å gå rundt som hun vil. Og utenfor er en hage med høy mur rundt som ingen får lov til å gå inn i…
Hør i NRKs nettspiller

En rusten nøkkel (2:4)

Mary skulle telle dørene i det store huset til onkelen sin, og plutselig syntes hun at det var noen som gråt et sted. Men de andre sa det bare var vinden. Den merkelige hagen er fremdeles stengt, men Mary er blitt nysgjerrig og har ikke tenkt å gi opp å komme seg inn der.

Hør i NRKs nettspiller

Det er ikke vinden (3:4)

Mary har kommet seg inn i den stengte hagen, hun får hjelp til å kjøpe hageredskap og begynner å gjøre det pent der inne. Men en dag hører hun den rare gråten i huset igjen, og hun bestemmer seg for å finne ut hva det egentlig er.

Hør i NRKs nettspiller

Du greier det, Colin! (4:4)

Mary har blitt kjent med Colin, med det er det ingen andre som vet. Han er sønnen til onkelen hennes, men har ligget i sengen hele livet fordi han er så svak. Mary forteller Colin både om hagen og om Dickon og alle dyrene hans. Colin får lyst til å bli frisk og være med ut, og Mary og Dickon legger en plan.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search