Da orkanen kom (1974)

Barn, Spenning | 5 timer, 30 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespillserie for barn av Ivan Southall, oversatt av Edith Ranum. Handlingen utspiller seg i og utenfor den lille landsbyen Hills End i Australia. Syv skolebarn og deres lærer, frøken Godwin, er på ekskursjon til noen mystiske hulemalerier i nærheten av byen. Nesten alle de andre innbyggerne i byen er reist på utflukt til nabobyen Stanley for å se på et stort idrettsstevne. Så kommer orkanen. Det voldsomme uværet usletter den lille byen fullstendig, og for frøken Godwin og hennes syv elever betyr uværet en dramatisk kamp om liv og død oppe i fjellene. Dette er en spenningsfortelling for ungdom - om kampen for å overleve mot naturkreftene, og om å takle tap.

Instruktør: Per Christensen. Teknisk regi: Aage Sandaker.

 

Avreise (1:11)

Sju skolebarn og deres lærer, frøken Godwin, er på ekskursjon til noen mystiske hulemalerier i nærheten av den lille landsbyen Hills End i Australia - så kommer orkanen.

Hør i NRKs nettspiller

Uæret (2:11)

I en utilgjengelig fjelltrakt i Australia, langt borte fra nærmeste by, ligger det lille stedet Hills End. Alle innbyggerne har dratt på en felles utflukt til byen Stanley for å se på et idrettsstevne. Men sju skolebarn og deres lærer, frøken Godwin, er på ekskursjon til noen mystiske hulemalerier.

Hør i NRKs nettspiller

Alene i hulen (3:11)

Veien opp til hulene var bratt og anstrengende og til slutt orket ikke Butch mer. Han ble igjen for å kjøle føttene sine, mens de andre fortsatte. Butch sovnet, men våknet av en iskald vind og et illevarslende bulder.

Hør i NRKs nettspiller

Oversvømmelse (4:11)

Frøken Godwin har forlatt hulen og gått ut i stormen for å lete etter Butch. De andre barna er igjen i hulen, som begynner å bli oversvømmet.

Hør i NRKs nettspiller

Katastrofen (5:11)

Dagen etter orkanen, skinner solen igjen. Barna forlater hulen for å lete etter frøken Godwin og Butch, men ser at fjellplatået nedenfor er oversvømmet. De prøver å komme seg ned fra fjellet for å hente hjelp.

Hør i NRKs nettspiller

Et skudd i natten (6:11)

Barna greide å komme seg tilbake til Hills End, som viste seg å være ødelagt av uværet. Det eneste huset som fortsatt hadde tak var butikken, der søkte de ly for regnet. Men de må finne mat.

Hør i NRKs nettspiller

Ingen hjelp utenfra (7:11)

En løs okse gikk til angrep, og Adrian løp for å hente farens gevær. På veien tilbake snublet Adrian over en livløs Butch.

Hør i NRKs nettspiller

Motsetninger (8:11)

Barna har søkt ly i butikken, og mens de andre sover, våker Adrian over den bevisstløse Butch. Så ser Adrian noe bevege seg i det mørke rommet.

Hør i NRKs nettspiller

Nye farer truer (9:11)

Paul er forsvunnet og Adrian tror han har dratt for å lete etter frøken Godwin. Kort etter forsvant også Frances. I lagerrommet gjør Butch en interessant oppdagelse.

Hør i NRKs nettspiller

En uventet plan (10:11)

Barna har funnet frøken Godwin utenfor skolen. Butch har forsøkt å lage pølser, men blir angrepet av den løse oksen.

Hør i NRKs nettspiller

Oppgjør (11:11)

En fryktelig orkan har herjet i den nordlige delen av Australia. Isolert fra omverdenen måtte barna klare seg selv, mens frøken Godwin var alvorlig syk.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search