Ingrid Bolsø Berdal

Skuespillerinne
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 02, mar 1980
Sosial:

Biografi

Ingrid Bolsø Berdal (født 2. mars 1980 i Levanger) er en norsk skuespiller fra UtøyInderøy i Nord-Trøndelag, bosatt i Oslo.

Berdal har mellomfag i musikk fra NTNU og skuespillerutdanning fra Statens Teaterskole 20012004. Hun ble ansatt ved Det norske teatret fra 2004, og mottok Heddaprisen som årets debutant i 2005. Hun har hatt flere hovedroller, blant annet i filmene Sønner (2006) og Fritt vilt, og i musikalen Hair, som ble spilt på Det Norske Teatret høsten 2006.

Ingrid Bolsø Berdal har vunnet Trøndersk mesterskap i pop og rock med bandet Crescent Moon. I 2008 ble hun av Adresseavisens lesere kåret til årets mest sexy trønder under Ut-Awards. 

 

Tidlige år og utdannelse

Ingrid Bolsø Berdal startet sine studier innen musikk og sang på videregående, og etter fullført videregående skole fortsatte hun musikkstudiene ved Universitetet i Trondheim (NTNU) hvor hun studerte jazzsang og improvisasjon i to år. Deretter flyttet hun til Oslo når hun ble tatt opp på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) hvor hun studerte skuespill i tre år.

I Berdals andre år ved KHiO spilte Berdal Sofia i «Platonov» av Anton Tsjekhov og Antigone i «Antigone» av Sofokles. I sitt siste år ved skolen spilte hun Jenta i «Namnet» av Jon Fosse og Hedda i «Hedda Gabler» av Henrik Ibsen. Berdals gjennombrudd kom i 2006, da hun fikk hovedrollen i den norske skrekkfilmen 'Fritt Vilt'.

 

Karriere

Ingrid Bolsø Berdal har siden hun fullførte studiene ved KHiO vært ansatt ved Det norske teatret. Etter sitt første år ved dette teatret ble hun tildelt Heddaprisen i 2005 for årets beste debutant. I løpet av sine år ved teatret har hun spilt både moderne og klassiske stykker deriblant Sasha i «Ivanov» av Anton Tsjekhov, Shura i «Black Milk» av Vassily Sigarev og Yvonne i «Yvonne, Prinsesse av Burgund» av Witold Gombrowicz.

Berdal har innimellom sine scenearbeider arbeidet i radioteatret, i fjernsyn og på film. Hun vant Amandaprisen for beste skuespiller for sin rolle som Jannicke i Fritt vilt.

Etter 'Fritt Vilt' filmene hår hun også vært med i filmer som 'Flukt', 'Kill Buljo 2' og 'HERCULES'.

Hun har også fått rolle i den amerikanske Hollywood-satsingen 'HERCULES' som krigeren Atalanta.

 

Deltar i

Search