Ståle Bjørnhaug

Skuespiller, filmskuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 21, des 1942
Sosial:

Biografi

Ståle Bjørnhaug (født 21. desember 1942 i Verdal) er en norsk skuespiller og sanger.

Debuterte 1963 på Nationaltheatret der han var ansatt til 1970. Ved Den Nationale Scene 1970–80, der han blant annet spilte Varlin i Nordahl Griegs Nederlaget og Mefisto i Stein Winges Faust-oppsetning. Fra 1981 ved Det norske teatret. Han er en betydelig dramatisk skuespiller med en stor spennvidde. Av rollene kan nevnes Didrik i Medmenneske, keiser Julian i Sam Besekows uroppførelse av Ibsens Keisar og Galilear og Karenin i Anna Karenina.

Innenfor musikkteateret har han spilt Alfio i Cavalleria RusticanaDen Norske Opera, Eisenstein i Flaggermusen på Den Nationale Scene, tittelrollen i originalversjonen av Operafantomet og Kaifas i Jesus Christ Superstar på Det Norske Teatret. Han gjestet Trøndelag Teater i 1986–87.

Bjørnhaug har hatt mindre filmroller i Balladen om mestertyven Ole Høiland, Karachi, Landstrykere og Asterix erobrer Amerika. I 1994 hadde han rollen som Karl Wilhelm Grüner i NRKs spenningserie Flåttum gård. Han hadde også en rolle i barneserien Jul på månetoppen. Han fikk Gammleng-prisen i klassen skuespiller i 2013.

Search