Sverre Bentzen

Skuespiller
Del:

Personlig info

  • Fødselsdato: 06, okt 1941
Sosial:

Biografi

Sverre Bentzen (født 6. oktober 1941 i Oslo) er norsk skuespiller. Han begynte sin løpebane som elev ved Chat Noir Teater i Oslo, har vært ansatt ved Rogaland Teater, Trøndelag Teater, Oslo Nye Teater og Fjernsynsteatret. Siden 1990 har Sverre Bentzen vært ansatt ved Det norske teatret.

Bentzens innsats i Russerevyen i Oslo i 1960 resulterte i engasjement i Chat Noir i 1960-62.

Foruten flere større roller hos klassikere som Shakespeare, Tsjekhov, Strindberg, Ibsen (hos sistnevnte bla Jørgen Tesman i Hedda Gabler, Hjalmar Ekdal i Vildanden, tittelrollen i Peer Gynt...), har Sverre Bentzen innehatt roller i de fleste sjangere: komedie, farse, revy, musikal.

Fra de siste år kan nevnes: Den arbeidslause i Personkrins 3:1 av Norén, direktør Whalen i Ingenting om nattergalen av Tennessee Williams, Zauberkönig i Historier frå Wienerskogen av von Horovat, Sorin i Måken av Tsjekhov, den eldste Peer i Robert Wilsons Peer Gynt-oppsetning, Ernst i Kaos er granne med Gud av Norén, gamle Mahon i Helten frå den grøne øya av Synge, Big Daddy i Katt på heitt blekktak av Tennessee Wiliams, Oidipus i Døden i Teben av Jon Fosse/Sofokles, Peachum iTolvskillingsoperaen av Brecht/Weill. Av såkalte utespel kan nevnes Spelet om heilag Olav (Stiklestadspelet) og Kristin Lavransdatter på Jørundgard i Sel kommune.

På film har Bentzen vært å se i biroller i blant annet Herman (1990), Farlig farvann (1995) og Salige er de som tørster (1997).

Sverre Bentzen er hedret med Aksel Waldemars Minnepris og Hulda Garborgs stipend.

Search