På egne ben (1987)

Drama | 3 timer, 16 minutter
Rating:
0/10

Handling

Et hørespill av Odd Selmer.

Margrethe bryter opp etter 27 år i ekteskap med Arthur; ikke bare fra sitt gamle liv, men også fra sitt gamle jeg. Hun har kommet i en livskrise, og stiller seg spørsmålene: Hvordan gikk det? Hva var mine håp og forventninger, og hva ble livet mitt til? Hørespillet ble belønnet med Ibsenprisen i 1988.

Instruktør: Merete Skavlan. Teknisk regi: Aage Sandaker.

 

Den store sommeren (1:6)

En vårdag går Margrethe Bestum, 55 år, ut av huset med koffert i hånd. Bak henne ligger 27 års velordnet samliv med Arthur, og foran henne ligger - ja, hva? Et møte med en gammel lærerinne forløper fredelig nok. Men nå begynner ting å skje...I rollene medvirker blant andre: Monna Tandberg (Margrethe), Ole-Jørgen Nilsen (Arthur) og Bjørn Floberg (Berger).

Hør i NRKs nettspiller

Alt vel (2:6)

Margrethe har reist mye - men det hun nå har gitt seg ut på, blir en helt annen form for reise. Jakten på Tom, barndomsvennen som gikk i kloster for hennes skyld for 35 år siden, fører henne ut i uveisomt terreng - hvor det også viser seg at det ikke bare er Margrethe som er ute på jakt. Det er også noen som jakter på henne...I rollene medvirker: Monna Tandberg (Margrethe), Anne Marie Ottersen (Lita), Per Frisch (Fredrik), Edel Ecklblad (Anna) og Ragnhild Nygaard (Barbara).

Hør i NRKs nettspiller

Belastet bakgrunn (3:6)

Lita, 23 år, har vært fengslet av drømmen om sol og sjø på de greske øyer, og hun reagerer sterkt når møtet med Margrethe Bestum resulterer i en helt annen form for fengsling. Margrethe forsøker imidlertid å holde på sine hemmeligheter, men så viser det seg at hun er hårsår...I rollene medvirker: Monna Tandberg (Margrethe), Anne Marie Ottersen (Lita), Tor Stokke (John), Finn Schau (Moustaki) og Per Christian Ellefsen (en politimann).

Hør i NRKs nettspiller

Et skikkelig råskinn (4:6)

Margrethe vokste opp med Doris Day som forbilde, og ble preget av den tids kvinneideal. Men hun har åpenbart også andre, og mer barske, sider. John fløy under krigen, men det er ikke sikkert det er krigsminner som gjør at han sover så urolig. I rollene medvirker blant andre: Monna Tandberg (Margrethe), Tor Stokke (John) og Anne Marie Ottersen (Lita).

Hør i NRKs nettspiller

En reise i det indre (5:6)

Fredrik trives faktisk i fengsel. Lita blir desperat i fengsel, mens Margrethe begynner å forstå hvorfor hun var desperat før hun kom i fengsel. For John er fengsel en påminnelse om ting han helst vil glemme. I rollene medvirker blant andre: Monna Tandberg (Margrethe), Tor Stokke (John) og Anne Marie Ottersen (Lita).

Hør i NRKs nettspiller

Miraklet (6:6)

De pengene Margrethe farter rundt med - er de et blindspor? Er det egentlig kjærligheten både hun og Lita jakter på? For 35 år siden gikk Tom i kloster på grunn av Margrethe - han må kunne fortelle dem begge noe om kjærlighetens vanskelige veier. I rollene medvirker: Monna Tandberg (Margrethe), Anne Marie Ottersen (Lita), Tor Stokke (John), Bjørn Floberg (Berger), Sverre Bentzen (tom) og Per Christian Ellefsen (politimann).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search