Anne Franks dagbok (1986)

Barn, Spenning | 1 time, 41 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for barn i fire deler basert på en dramatisering av Frances Goodrich og Albert Hackett.

Hørespillet er den kjente historien fra andre verdenskrig om den jødiske jenta Anne Frank, som sammen med sin familie må skjule seg på et trangt loft i Amsterdam for ikke å bli tatt av nazistene. Gjennom hennes fengslende fortelling får vi vite om hvor vanskelig livet var for en jødisk tenåring under krigen. I dagboken forteller hun om hverdagens problemer, om sine tanker og følelser, lengsler og håp.

Instruktør: Svein Scharffenberg. Teknisk regi: Bjørn Larsson. Sendt i Barnetimen.

 

Anne Franks dagbok (1:4)

November 1945. Vi er i Amsterdam i Nederland. Verdenskrigen 1940-1945 sluttet for syv måneder siden. I rollene medvirker blant andre: Erik Hivju (Hr. Otto Frank), Ragnhild Hilt (Fru Frank) og Unn Vibeke Hol (Margot Frank).

Hør i NRKs nettspiller

Anne Franks dagbok (2:4)

1942. Nederland er okkupert av Tyskland. Jødene forfølges og sendes i konsentrasjonsleirer. Anne Frank og familien hennes holder seg skjult på et loft i Amsterdam. Sammen med dem er familien van Daan, som også er jøder. Hele dagen, fra klokken åtte om morgenen til klokken seks om kvelden, må de være helt stille så ingen på kontoret under dem skjønner at de er der. I rollene medvirker blant andre: Hilde Olausson (Anne Frank), Roy Bjørnstad (Hr. van Daan) og Ellen Horn (Fru van Daan).

Hør i NRKs nettspiller

Anne Franks dagbok (3:4)

1943. Tyskerne har fortsatt makten i Nederland. Alle av jødisk avstamning sendes i konsentrasjonsleirer. Anne Frank og familien hennes, familien van Daan og tannlege Dussel, har holdt seg skjult på loftet i over et halvt år. Det går mot slutten av året, og de feirer Channukah - en jødisk høytid som liker de kristnes jul. I rollene medvirker blant andre: Øivind Bang Berven (Peter van Daan), Sverre Hansen (Hr. Kraler) og Knut M. Hansson (Hr. Dussel).

Hør i NRKs nettspiller

Anne Franks dagbok (4:4)

Våren 1944. I alle okkuperte land venter de på invasjonen. Anne Frank og familien hennes, familien van Daan og tannlege Dussel, har holdt seg skjult på loftet i snart to år. Og Anne og Peter er blitt svært gode venner. I rollene medvirker blant andre: Hilde Olaussen (Anne Frank), Øivind Bang Berven (Peter van Daan) og Kristin Kajander Kopperud (Miep).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search