Den røde pimpernell (1960) (1960)

Drama | 1 time, 13 minutter
Rating:
0/10

Handling

Et hørespill i tre deler etter Baronesse Orczys roman.

En britisk adelsmann redder franske aristokrater fra giljotinen under den franske revolusjon.

Dramatisert for radio av Kåre Bing og instruert av Jens Gundersen. Teknisk regi: Aage Andersen og Erling Hille. Sendt i Tolv - seksten.

 

Londons laps nr 1 (1:3)

De revolusjonære i Paris er rystet over den røde pimpernells underjordiske arbeid. Deres leder, Robespierre, ber lederen for etterretningen, monsieur Chauvelin om å bruke alle midler for å stoppe han. Chauvelin reiser til London og oppsøker Lady Blakeney. Hun er fransk, og gift med adelsmannen Percy Blakeney. Chauvelin har funnet ut at hennes bror, Armand, samarbeider med den røde pimpernell, og han presser Lady Blakeney til å hjelpe ham med å avsløre hvem den mystiske engelskmannen er. Med: Liv Strømsted (Lady Blakeney), Lars Nordrum (Percy Blakeney), Carsten Winger (Chauvelin), Gisle Straume (Robespierre), Jan Pande-Rolfsen (Forteller), m.fl.

Hør i NRKs nettspiller

Episode Jeg er i biblioteket klokka 12 (2:3)

I London er mange fra den engelske overklassen samlet til ball hos lord Granville. Monsieur Chauvelin kommer som ambassadør for den franske regjering og får treffe prinsen av Wales. De utveksler høflighetsfraser men stemningen er spent. Monsieur Chauvelin observerer at en lapp overrekkes i smug og bruker Lady Blakeney til å finne ut av innholdet. Det skal være et hemmelig møte i biblioteket, men vil den røde pimpernell være der også? Med: Liv Strømsted (Lady Blakeney), Lars Nordrum (Percy Blakeney), Carsten Winger (Chauvelin), Gisle Straume (Robespierre), Tore Foss (Prinsen av Wales), Jan Pande-Rolfsen (Forteller), m.fl.

Hør i NRKs nettspiller

Det blåser 12 knop (3:3)

Den røde pimpernell er tilbake i Frankrike men det brenner under føttene hans. Monsieur Chauvelin er på sporet og i ferd med å rulle opp hele organisasjonen. Lady Blakeney frykter at hun har forrådt sin mann og legger ut på en farefull ferd for å rette opp i uretten. Men kommer hun tidsnok til å redde den røde pimpernell? Med: Liv Strømsted (Lady Blakeney), Lars Nordrum (Percy Blakeney), Carsten Winger (Chauvelin), Tor Stokke (Sir Andrew), Jan Pande-Rolfsen (Forteller), m.fl.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search