Ekko fra glemte graver (1989)

Spenning, Krim, Julia Tinnberg | 3 timer, 13 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill i fem deler av Edith Thronsen Ranum.

Handlingen er lagt til et teatermiljø, der en skuespillerinne kommer - aldeles uventet og for noen svært ubeleilig - hjem fra krigsfangenskap i Tyskland. Alle trodde hun var død. Og noen vil for enhver pris hindre at hun begynner å snakke om gamle dager ...

Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Tulla Onstad og Tove Olstad. Fjerde serie om Julia Tinnberg.

 

Tilbake til døden (1:5)

Alle hadde trodd at Helene Brynde, den begavete, omsvermede skuespillerinnen, døde i en konsentrasjonsleir i Tyskland. Men nå er hun tilbake. Og midt under prøvene på sitt nye kriminalskuespill får Julia Tinnberg et virkelig mysterium å hanskes med: Hvem er redd for Helene? Og Helene selv - hva har hun egentlig i sinne? I rollene møter vi blant andre: Ingerid Vardund (Julia Tinnberg), Odd Furøy (Ulrik Hedemann) og Bente Børsum (Helene Brynde).

Hør i NRKs nettspiller

Skyggespill (2:5)

Alt tyder på at noen ble alvorlig redd da Helene Brynde dukket opp igjen, redd for hva hun hadde i sinne. Det begynte med trusselbrev, anonyme telefoner - og nå er det endt med mord. Har det hele noe å gjøre med krigen, da Helen selv, hennes foreldre og forlovede ble angitt til Gestapo? Julia Tinnberg og førstebetjent Reinskau har fått en vrien sak å løse. I rollene møter vi blant andre: Stein Grieg Halvorsen (Trond Reinskau), Anne Marie Ottersen (Kitt Raknes) og Kari Simonsen (Ebba Hedemann).

Hør i NRKs nettspiller

Forkledning (3:5)

Kilburnsaken er full av mystiske omstendigheter - det falske brevet signert Helen, Julias dolk som hun ble drept med, skrivemaskinen på teatret som er brukt til et trusselbrev - og nå, nøklene til mordhuset...Det er som om en djevel trekker i trådene og får alle til å sprelle med, en som vet nøyaktig hvordan de vil reagere... I rollene møter vi blant andre: Mona Hofland (Adele Kerner), Sverre Hansen (Stinius Aglem) og Turid Balke (Jenny).

Hør i NRKs nettspiller

Skriftemålet (4:5)

Hvem anga motstandsgruppen, som Helene Brynde var med i, til Gestapo? Dette spørsmålet står sentralt i saken og svaret finnes i det mystiske skriftemålet. Dette dokumentet forsvant etter mordet, men noen nervepirrende sekunder i mørket og et møte med en hemmelighetsfull ugle fører Julia på sporet... I rollene møter vi blant andre: Anne Marie Ottersen (Kitt Raknes), Nils Ole Oftebro (Filip Svang) og Lars Andreas Larssen (Eddie).

Hør i NRKs nettspiller

Demaskering (5:5)

Etter hvert avdekkes det som skjedde under krigen. Men vedkommende som undertegnet angiverbrevet, nekter for å ha skrevet det. Og. noen visste om angiveriet, men unnlot å advare Helene og motstandsgruppen hennes. Mordet er ennå uløst, og alt tyder på at det ikke bare er én ukjent morder som driver sitt spill...I rollene møter vi blant andre: Ingerid Vardund (Julia Tinnberg), Stein Grieg Halvorsen (Trond Reinskau) og Kim Haugen (Strøm).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search