Gravplyndrerne (1994)

Barn, Spenning | 1 time, 47 minutter
Rating:
0/10

Handling

Spennende hørespill for barn i fem deler, etter Mats-Arne Larsson sin bok "Nella, Love och Pyton möter gravplundrarna" (1991).

På vei til Gotland og ferie møter Ove på Nella, en tøff jente i rullestol. Sammen blir de viklet inn i et mysterium som gjør sommeren til en nesten for tøff opplevelse.

Dramatisert av Mats-Arne Larsson og Hans Bourghardt. Oversatt og instruert av Kyrre Haugen Bakke. Teknisk regi: Anna Carine Mostad. Sendt i Barnetimen.

 

Gravplyndrerne (1:5)

Ove er på vei til Gotland på sommerferie sammen med moren sin. På båten blir han kjent med Nella og katten hennes Pyton. De treffer også noen sure irske gatemusikanter med en golftralle full av merkelige ting. En eldre mann som heter Gotthard er også på båten. Han leder utgravningene av gamle graver på Gotland og sier til Ove at han helt sikkert kommer til å få en spennende sommerferie. For sånn er det jo når man er tolv år. Med: Runar Skrøvset (Ove), Ellen Sofie Mosebekk (Nella), Helge Reiss (Gotthard), Frøydis Armand (Margot), Sverre Bentzen (Edvin), m.fl.

Hør i NRKs nettspiller

Gravplyndrerne (2:5)

Det har vært gravplyndrere i de gamle vikinggravene på Gotland. Nella og Ove lurer på hvem det er som stjeler og mistenker de irske gatemusikantene de traff på båten. Hva er det de skjuler i golftrallen sin? De bestemmer seg for å dra til Visby for å finne det ut. Med: Runar Skrøvset (Ove), Ellen Sofie Mosebekk (Nella), Helge Reiss (Gotthard), Frøydis Armand (Margot), Sverre Bentzen (Edvin), m.fl.

Hør i NRKs nettspiller

Gravplyndrerne (3:5)

Ove og Nella mistenker både de irske gatemusikantene og den distré arkeologen Edvin for å være innblandet i plyndringen av vikinggraver på Gotland. De har funnet ut at golftrallen har en metalldetektor som kan gi signal om hvor det finnes gull og sølv. Ove bestemmer seg for å sitte vakt om natten helt alene for å finne ut hvem som stjeler fra gravene. Med: Runar Skrøvset (Ove), Ellen Sofie Mosebekk (Nella), Sverre Bentzen (Edvin), Frøydis Armand (Margot), m.fl.

Hør i NRKs nettspiller

Gravplyndrerne (4:5)

Ove blir livredd når han sitter vakt helt alene på heden midt på natten og får se mange grønne, lysende prikker bevege seg omkring. På prestegården hører han Edvin klapre avgårde på skrivemaskinen sin, men oppdager at Edvin er borte og at lyden kommer fra en kassettspiller! Senere på dagen finner Ove en armring fra 500-tallet i de plyndrede gravene og gjemmer den i skittentøykurven. Da han og Gotthard drar for å hente den har det vært innbrudd der. Hvem har tatt smykket? Med: Runar Skrøvset (Ove), Ellen Sofie Mosebekk (Nella), Helge Reiss (Gotthard), Frøydis Armand (Margot), Sverre Bentzen (Edvin), m.fl.

Hør i NRKs nettspiller

Gravplyndrerne (5:5)

Ove og Nella får vite at Edvin lager en vikinglandsby i miniatyr, og armringen dukker opp blant skittentøyet. Gotthard vil ta den med til museet med én gang, men Nellas mor vil helst gi den til politiet først. Om natten bryter irlenderne seg inn i prestegården. Ove prøver å ringe til politiet, men blir oppdaget. Han flykter ut av huset med irlenderne i hælene. Med: Runar Skrøvset (Ove), Ellen Sofie Mosebekk (Nella), Helge Reiss (Gotthard), Frøydis Armand (Margot), Sverre Bentzen (Edvin), m.fl.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search