Tirdalsbrødrene (1964)

Barn, Spenning | 1 time, 57 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for barn i fire deler, etter en bok av Kristian Elster d.y.

Iver og Leiv er brødre, og ganske ulike. Iver er den eldste, og er både høy og sterk, mens Leiv er sjenert, redd og svakere. Når guttene blir foreldreløse, finnes det ingen annen råd enn at de må bo hos noen andre. Peder, også kalt "Raudreven", er den som tar over omsorgen, men han er både slu og gjerrig. Peder synes han har god bruk for Iver, men det er vanskeligere å finne arbeid til Leiv. Etter hvert møter brødrene flere vansker, og de bestemmer seg for å rømme til Oslo. Det blir en lang og slitsom ferd, med mye spenning og dramatikk.

Dramatisert av Reidar Anthonsen. Instruktør: Karl Eilert Wiik. Teknisk regi: Magne Austbø. Musikk: Finn Ludt. Sendt i Barnetimen.

 

Auksjonen (1:4)

Brødrene fra Tirdalsplassen, Iver, 15 år, og Leiv, 12 år, er i en trist situasjon. Foreldrene er døde og hjemmet deres er nettopp blitt solgt på auksjon. De to guttene skal flytte til nærmeste nabo, Peder og broren hans med det rare tilnavnet "Blåreven". I rollene møter vi bl.a.: Kjell Ove Bergmann (Iver), Bjørn Christoffersen (Leiv) og Erling Lindahl (lensmannen).

Hør i NRKs nettspiller

Flukten (2:4)

Iver pønsker ut en plan for å unngå at Leiv skal slippe å bo hos "Blåreven". Brødrene legger ut på en flukt der målet er å komme seg til Oslo. I rollene møter vi bl.a.: Kjell Ove Bergmann (Iver), Bjørn Christoffersen (Leiv) og Kolbjørn Brenda (landhandler).

Hør i NRKs nettspiller

Etterlyst (3:4)

Guttene har kommet langt av gårde, men uventet treffer de på Peder. Han vil at brødrene skal være vitne i en sak mot reke-Jon, ellers vil han legge skylden på dem. Guttene må komme seg ut av knipen for å kunne fortsette reisen mot hovedstaden. I rollene møter vi bl.a.: Yngvil Kiran (Gerda), Gerd Wiik (Gerdas mor) og Rolf Berntzen (Peder).

Hør i NRKs nettspiller

Gammelredaktøren (4:4)

Nye muligheter venter guttene i Oslo, men atter en gang dukker Peder opp, og denne gangen får han kloa i Leiv. I rollene møter vi bl.a.: Einar Vaage (gammelredaktøren), Marit Bolling (gammelredaktørens datter) og Jack Fjeldstad (politi).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search