Mary Jane (1972)

Barn | 1 time, 50 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for ungdom i fire deler, etter en bok av Dorothy Sterling.

Mary Jane oppdager at det er vanskelig å være den eneste fargede på Wilson High School. Her møter hun en verden av fordommer, snobberi og mistenksomhet.

Instruktør: Edith Rannum. Teknisk regi: Sture Bakke. Sendt i Barnetimen.

 

En liten ambassadør (1:4)

Mary Jane het hun - den første fargede jenta som fikk begynne på en "hvit" skole i USA. Før dette måtte fargede og hvite barn gå på hver sine skoler. I rollene medvirker bl.a. Marit Hamdahl (Mary Jane), Øyvind Øyen (bestefar) og Ingebjørg Sem (mor).

Hør i NRKs nettspiller

Alene mot hele verden (2:4)

Mary Jane hadde gledet seg til å ha sin første skoledag, men dagen blir ikke hyggelig. I rollene medvirker bl.a. Marit Hamdahl (Mary Jane), Tor Stokke (far) og Ingebjørg Sem (mor).

Hør i NRKs nettspiller

Kanskje en forbundsfelle (3:4)

Mary Jane blir ikke tatt godt i mot på den nye skolen sin. Ingen i klassen hennes vil være sammen med henne, og nå har ikke de gamle vennene hennes tid til henne heller. I rollene medvirker bl.a. Marit Hamdahl (Mary Jane), Ingebjørg Sem (mor) og Per Christensen (Fred).

Hør i NRKs nettspiller

Alltid noen som er annerledes (4:4)

Etter at de reddet Gråpels fra katten, er Mary Jane og Sally blitt venner, og Mary Jane skjønner at ikke alle vil plage henne. Noen av mobberne prøver fortsatt å jage henne vekk fra skolen, men Mary Jane bestemmer seg for at hun vil ta opp kampen med dem. I rollene medvirker bl.a. Marit Hamdahl (Mary Jane), Yngvil Kiran (Sally) og Ingebjørg Sem (mor).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search