Dødens budbærer (1991)

Spenning, Krim, Grøsser | 2 timer, 53 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill i fem deler av P.D. James.

Cordelia Grey er en ung kvinne med en upassende jobb - hun driver et detektivbyrå. Byråets spesialitet er bortløpne katter, men iblant dukker det opp større saker opp. Det gjør det nå: Den feterte skuespilleren Clarissa Lisle har mottatt en rekke anonyme brev som kan oppfattes som dødstrusler. Hun skal spille hovedrollen i en privat teateroppsetning på en øy som eies av en rik samler, og Clarissas mann er bekymret. Han engasjerer Cordelia til å passe på at noe ikke tilstøter henne. Det er duket for et godt gammeldags detektivmysterium.

Dramatisert av Neville Teller. Oversatt av Knut Johansen. Instruktør: Lise Fjeldstad. Teknisk regi: Jan Erik Hoel.

 

Hodeskalløya (1:5)

Cordelia Grey driver for seg selv. Hennes detektivbyrå tar alle oppdrag. Til daglig handler det mest om forsvunne katter. Ikke så når hun mottar en henvendelse angående kjendis og skuespiller Clarissa Lisle. I lengre tid har kjendisen mottatt anonyme brev med litterære sitater som alle handler om død og tilintetgjørelse. I rollene medvirker blant annet: Anne Marie Ottersen (Cordelia Grey), Bab Christensen (Clarissa Lisle) og Tor Stokke (Sir George Ralston).

Hør i NRKs nettspiller

Varsel om død (2:5)

For at Clarissa Lisle skal kunne gjennomføre sin rolle i den private teateroppsetningen på Courcy-øya, må hun beskyttes mot de anonyme truslene. Cordelia Grey skjønner etter hvert at det er mange som har grunn til å hate Clarissa, og det skjer mystiske ting i borgen. Men hva annet kan en vente av et sted som huser både et gravkammer og et redselskabinett? I rollene medvirker blant annet: Per Theodor Haugen (Ambrose Gorringe), Frøydis Armand (Roma Lisle) og Per Sunderland (Ivo Whittingham).

Hør i NRKs nettspiller

Marmorarmen (3:5)

Mørket senker seg over Courcy-øya. Gjestene har blitt vist rundt i vertens samling av viktorianske redselsgjenstander og det gamle gravkammeret, fullt av hodeskaller. Cordelia har vakt Clarissas mishag ved å tiltrekke seg for mye oppmerksomhet. Så går alle til ro ... Marmorarmen er stadig forsvunnet. Men den vil dukke opp med blod! I rollene medvirker blant annet: Unni Evjen (Miss Tolgarth), Bjørn Skagestad (inspektør Grogan) og Odd Furøy (Buckley).

Hør i NRKs nettspiller

Kraniet under huden (4:5)

Clarissa Lisle er drept. Gjennom politiavhørene tegnes det bilde av et menneske som visste å holde på sine hemmeligheter og bruke dem når tiden var inne, en feiret diva som egentlig bare hadde plass for ett menneske i livet sitt, henne selv, og derfor skapte hat og nag i andre. Mens politiet etterforsker saken følger Cordelia sine egne detektivinstinkter ... I rollene medvirker blant annet: Anne Marie Ottersen (Cordelia Grey), Peter Lindbæk (Mr Munter) og Aud Schønemann (Mrs Munter).

Hør i NRKs nettspiller

Djevelkjelen (5:5)

Det er ti mennesker på Courcy-øya, utenom politiet, og en av dem må være Clarissa Lisles morder. En spilledåse og en avsløring fra øyas uhyggelige fortid fører Cordelia Grey på sporet av mordgåtenes løsning. Men det er en løsning som kan føre til hennes egen død ... I rollene medvirker blant annet: Ole Jørgen Nilsen (advokat Beswick), Vibeke Falk (Lucy Castello) og Arne Thomas Olsen (redaktør Hasking).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search