Rebeccas barn (1984)

Drama | 2 timer, 12 minutter
Rating:
0/10

Handling

Et hørespill i to deler av Tor Edvin Dahl, fritt etter hans egen roman "Renate".

Den største synder er kanskje vekkelsespredikanten Rebecca, hun som hadde så lite kjærlighet. Og mødrenes misgjerninger hjemsøkes på barna i tredje og fjerde ættledd.

Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Terje Hellem og Jan Erik Hoel. Musikk: Åamund Feidje. Annonsering ved Lillibeth Lunde. Hørespillet var norsk kandidat til Nordisk Hørespillpris i 1984.

 

Liv (1:2)

Dette er historien om tre generasjoner av kvinner: Den unge, opprørske Liv, hennes forknytte mor Wendy, og Rebecca, den myndige, mektige bestemoren. De tilhører et religiøst sektmiljø. Et siste, desperat forsøk på å bryte ut av familien og menigheten tvinger Liv til å ta et endelig oppgjør med seg selv: Hva er det hun søker: Hva bestemte hennes handlinger og personlighet? I rollene medvirker blant andre: Bab Christensen (Rebecca Holt), Oda Schjøll (Liv Strand) og Unni Evjen (Wendy Torvaldsen).

Hør i NRKs nettspiller

Wendy (2:2)

30 år gammel sto Rebecca igjen uten annet enn sin enorme vilje og sin beslutning om aldri mer å bli avhengig av noen annen. Og uavhengigheten, makten og æren fant hun som tiljublet vekkelsespredikant og som eneveldig familiehersker. Men hva var Rebeccas synd, som skulle hjemsøkes på hennes barn Wendy og barnebarn Liv? I rollene medvirker blant andre: Vidar Sandem (Jan), Jorunn Kjellsby (Alvilde Pettersen) og Sverre Wilberg (Osvald Folkerud).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search