De fires tegn (1992)

Spenning, Krim, Sherlock Holmes | 2 timer, 40 minutter
Rating:
0/10

Handling

Sherlock Holmes og De fires tegn. Kriminalhørespill i fire deler av Sir Arthur Conan Doyle.

Intrigen i fortellingen har sitt utspring i Sepoy-opprøret i India i slutten av 1850-årene. Her er det en skurk med treben, mystiske stevnemøter, et morderisk vesen, en forsvunnet skatt og en kjærlighetshistorie. Som bakteppe for den spennende historien ligger millionbyen London, tåkete og mystisk. Kanskje er det bare Hunden fra Baskerville som ble mer populær enn De fires tegn.

Dramatisert av Bert Coules. Oversatt, tilrettelagt og instruert av Nils Nordberg, Teknisk regi: Sture Bakke.

 

Et møte i tåken (1:4)

Den trofaste dr Watson er bekymret. Mesterdetektiven Sherlock Holmes er i ferd med å forgå av mangel på saker som kan utfordre hans skarpe hjerne. Redningen kommer i skikkelsen av en ung dame i nød. Hun har en merkelig og gåtefull historie å fortelle. Hun har også med seg seks usedvanlig vakre perler, hvem har sendt disse? I rollene medvirker blant annet: Kai Remlov (Sherlock Holmes), Trond Brænne (Dr Watson), Anita Rummelhoff (Mrs Hudson), Unn Vibeke Hol (Mary Morstan)

Hør i NRKs nettspiller

Mysteriet i Pondicherry Lodge (2:4)

Mary Morstan vet nå hva som skjedde med hennes far etter at han forsvant sporløst for ti år siden. Hun vet også hvorfor hun har mottatt de kostbare perlene, men fremdeles er det mye uoppklart. Hvorfor ønsker den merkelige mr Sholto å møte henne, og hvem er manne med trebenet som skremte livet av gamle major Sholto? I rollene medvirker blant annet: Kai Remlov (Sherlock Holmes), Trond Brænne (Dr Watson), Anita Rummelhoff (Mrs Hudson), Unn Vibeke Hol (Mary Morstan), Terje Strømdahl (Thaddeus Sholto),

Hør i NRKs nettspiller

Mannen med trebenet (3:4)

Bartholomew Sholto er død, og den hemmelige skatten fra India er borte. Sherlock Holmes har forlengst funnet ut hvem som står bak ugjerningen, men hvem er den mystiske skapningen som etterlater seg fotspor som et barn? Kommer etterforsker Jones fra Scotland Yard til å arrestere alle tjernerne i huset som mistenkte? Dr Watson er både tynget og ulykkelig og grubler over mye. I rollene medvirker blant annet: Kai Remlov (Sherlock Holmes), Trond Brænne (Dr Watson), Anita Rummelhoff (Mrs Hudson), Unn Vibeke Hol (Mary Morstan), Terje Strømdahl (Thaddeus Sholto), Sverre Bertzen (Athelney Jones)

Hør i NRKs nettspiller

Den store skatten fra Agra (4:4)

Sherlock Holmes er omsider på sporet av de to som drepte Sholto og røvet skatten. Det blir drama på Themsen når Holmes, Watson og Jones gjør seg klare til et livsfarlig vågestykke. Lykkes de vil det samtidig knuse dr. Watsons hjerte. I rollene medvirker blant annet: Kai Remlov (Sherlock Holmes), Trond Brænne (Dr Watson), Unn Vibeke Hol (Mary Morstan), Sverre Bentzen (Athelney Jones), Ole-Jørgen Nilsen (Major Sholto), Bernhard Ramstad (Kaptein Morstan), Atta Ansari (Abdullah Khan).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search