Mørklegging (1990)

Spenning, Krim | 1 time, 24 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill i to deler av Anders Bodelsen.

Danmark 1944. Landet styres av den tyske okkupasjonsmakten og danske embetsmenn. Hvilke forbindelseslinjer er det mellom et mord og de ikke altfor oversiktlige frontlinjene i krigstidens København? Når Otto Baumann, eier og leder av filmselskapet Fønix, blir drept en mørkblendet kveld, er det mange som kan ha motiver for å sende ham ut av tiden. For Baumann var tyskvennlig de første årene, senere har han hjulpet jøder i sikkerhet og sabotører har fått bruke filmatelieret hans til skyteøvelser. Filmdirektøren hadde også en del personlige fiender. Men hvorfor er det umulig å oppdrive et bilde av ham?

Oversatt av Arne Skouen. Instruktør: Paul Skoe. Teknisk regi: Øystein Halvorsen. Annonsering ved Kari Linjordet.

 

Mørklegging (1:2)

Danmark 1944. Landet er okkupert av tyskerne, men fredshåpet vokser. Og motstandskampen har tatt seg opp. Dette er en kamp som koster liv, og da en kjent filmprodusent blir skutt ned en mørk aften er spørsmålet: Er det et vanlig mord, eller blir han likvidert for sin forbindelse med tyskerne? Og i tilfelle det siste - hvordan vil makthaverne reagere? I rollene medvirker blant annet: Tor Stokke (Nielsen), Inger Teien (Gerda) og Fridtjof Riege Nilsen (Jesper).

Hør i NRKs nettspiller

Mørklegging (2:2)

Danmark, september 1944. Kriminalbetjentene Andersen og Nielsen arbeider med mordet på filmprodusent Baumann, en sak som nå kanskje har kostet enda et liv. De har oppdaget et par merkverdige omstendigheter som kanskje kan føre dem på sporet. Da skjer en av krigstidens mest dramatiske hendelser i Danmark - tyskerne slår til og arresterer hele det danske politiet. I rollene medvirker blant annet: Tor Stokke (Nielsen), Inger Teien (Gerda) og Ingvild Hedermann (Lene).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search