Kystsymfonikerne (1993)

Komedie, Drama | 1 time, 25 minutter
Rating:
0/10

Handling

Et komisk hørespill i tre deler skrevet av Jesper Halle og Lars Vik.

"Kystsymfonikerne" kaller de seg, den nokså blandete gjengen av mer eller mindre muntre musikanter som har viet seg til oppgaven å holde fru Musicas fane høyt i den lille byen. Det er en krevende og ikke særlig takknemlig oppgave. Hva gjør man når dirigenten forsvinner like før en konsert skal holdes, når kjærlighetssorger eller dagliglivets krav tar knekken på både tid og evne til å spille, når en etterlengtet utflukt til en annen by ter seg som en sammenhengende serie katastrofer?

Instruktør: Magnus Nielsen. Teknisk regi: Arne Barca. Musikken spilles av Kringkastingsorkestret, under ledelse av Christian Eggen

 

Dårlig karma (1:3)

"Kystsymfonikerne" prøver å tjene kunsten og klamrer seg til håpet om at selv det verste kaos vil tone ut i sublim orkestral harmoni. For å nevne noen: Fløytisten Sølvi, frodig dame med appetitt på feil type mannfolk, den svermeriske og sky klarinettisten Sebastian, den gebrokkent temperamentsfulle orkesterlederen Margorzata, fiolinisten Willy med lykkelige minner fra Cuba - ikke øya, men restauranten, og den helstressede helbergenske daglige leder Baldriansen. Problemet disse først må løse er: Hva gjør en når dirigenten rett før en konsert tar sin pinne og går? I rollene medvirker bl.a.: Anne Marie Ottersen (Margorzata Karlsen), Geir Kvarme (Sebastian Vinge) og Hege Schøyen (Sølvi Jordfall).

Hør i NRKs nettspiller

Mandal min elskede (2:3)

Tulla er en cellospillende sørlandsengel som strever hardt for å forene kall og krav. Kallet fra musikken og kravene fra dynamisk businessektemann og bortskjemt sønn med et aktivt skole- og idrettsliv. Og fra en streng dirigent. Det kan ikke gå. Det vil si, Tulla må gå. Forlate orkestret. For henne er problemet nå: Kan hun leve uten musikken? For orkestret er problemet: Kan det leve uten Tullas ektemann, Gullhaug senior, innehaver av California storkiosk og orkestrets hovedsponsor? I rollene medvirker blant annet: Marianne Krogness (Tulla), Anders Hatlo (Kjell Magnus Gullheim sr.) og Nils Jørgen Kaalstad (Kjell Magnus Gullheim jr.).

Hør i NRKs nettspiller

Rett vest (3:3)

Orkestret skal forlate hjembyen og holde konsert for en av sine største sponsorer, Skodda Verk. Alle gleder seg til å møte et nytt publikum. Og Sebastian gleder seg til det han tror vil bli en lang biltur alene med Sølvi. Men daglig leder Baldriansen - gleder han seg? Hvorfor får han det så travelt med å reise til Bergen? Og kan en stole på at bussjåfører fra Jørpeland kan jobben sin? Det blir en begivenhetsrik tur over de høye fjelde - for å si det mildt. I rollene medvirker blant annet: Geir Kvarme (Sebastian Vinge), Lasse Lindtner (Baldriansen) og Bjørn Sundquist (Macken).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search