Ringer i mørkt vann (1986)

Spenning, Krim, Julia Tinnberg | 2 timer, 48 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill i fem deler av Edith Ranum. En tyrannisk gammel dame, fru Thalin, er nettopp død, og få av hennes nærmeste later til å sørge særlig meget over det. Tvert imot gjør det dem merkelig oppstemte. Det har vært underlige dødsfall i familien før. Herr Thalin ble halvannet år før dette funnet skutt. Det ble betraktet som en sørgelig selvmordssak, men så dukker det opp et mystisk brev som forteller en helt annen historie. Kriminalforfatterinnen Julia Tinnberg får mang en nøtt å knekke før trådene kan spoles opp, og gåten løses. Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Sture Bakke. Hørespillet ble belønnet med Rivertonprisen 1986.

 

Anklagen (1:5)

"Det ble sagt at Nicolai Thalin tok sitt eget liv ... Sett at noen bare arrangerte det slik?" Dette er budskapet i et anonymt brev som sendes til en av de pårørende. Og nå er også Nicolais enke, gamle fru Thalin, plutselig død. Kriminalforfatteren Julia Tinnberg blir deltaker i et nytt mysterium. I rollene medvirker: Ingerid Vardund (Julia Tinnberg) og Ole Jørgen Nilsen (Bengt Heidrum).

Hør i NRKs nettspiller

Farlige konflikter (2:5)

"Du har grunn til å være redd. Både du og den "fine" familien din. Jeg tror at noen gav fru Thalin en overdose digotoksin, og at det var det hun døde av. En av vitaminboksene inneholder tabletter som kan være digotoksin ..." I rollene medvirker blant annet: Ingerid Vardund (Julia Tinnberg), Ole Jørgen Nilsen (Bengt Heidrum) og Jorunn Kjellsby (Harriet Heidrum).

Hør i NRKs nettspiller

Dialog før døden (3:5)

"Det er noe ved henne, noe ved ansiktet, øynene. Noe jeg synes jeg kjenner igjen fra et eller annet sted ... Jeg har en slags skremmende følelse av at det ville være best om jeg ikke kom på hvor jeg har det fra". I rollene medvirker blant annet: Ingerid Vardund (Julia Tinnberg), Mona Hofland (Francesca Malm) og Inger Teien (Rakel Thalin).

Hør i NRKs nettspiller

Skjebneveven (4:5)

"Jeg har tenkt å ta visse forholdsregler. For hvis hun virkelig skulle finne på å drepe meg, ønsker jeg ikke at hun skal slippe fra følgene. Hvis noe hender håper jeg du vil levere dette til politiet ..." I rollene medvirker blant annet: Sverre Wilberg (Jasper Thalin), Oda Schjøll (Carine Skår) og Stein Grieg Halvorsen (Trond Reinskau).

Hør i NRKs nettspiller

Hevnens natt (5:5)

"Jeg har sett hva dere er nå. Fulle av løgn, tåpelige drømmer og jål. Jeg hater sånne som dere, for dere gjør livet til et helvete. Og før jeg er ferdig med dere, skal dere krype på alle fire. Jeg skal tvinge dere til å tilstå mordet på fru Thalin." I rollene medvirker blant annet: Carsten Byhring (Johan Varås), Stein Grieg Halvorsen (Trond Reinskau) og Ingerid Vardund (Julia Tinnberg).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search