Piken og døden (1991)

Spenning, Krim | 3 timer, 47 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalhørespill i seks deler, etter en roman av Quentin Patrick. Denne klassiske detektivgrøsseren fører oss tilbake til 1930-årene og swing time. Handlingen foregår på og rundt et college for kvinner i nærheten av New York, og fire unge damer og deres venner står i sentrum for handlingen. Instruktør: Gerhard Knoop. Teknisk regi: Jan Erik Hoel og Tove Olstad.

 

Brev fra ukjent avsender (1:6)

På Wenthworth College er fire unge piker i ferd med å pynte seg til New York-tur: Den billedskjønne, intrigante Norma, hennes svermeriske søster Elaine, og Grace, sær, innesluttet og hemmelighetsfull, som stadig får brev fra en ukjent beundrer. Og det er Lee, gløgg, men ung og romantisk, som snart skal befinne seg midt i en vev av mord og mysterier...I rollene medvirker bl.a.: Helen Vikstvedt (Norma), Trine Svensen (Elaine) og Gisken Armand (Grace).

Hør i NRKs nettspiller

Løgn og fortielse (2:6)

En ung kvinne er funnet død i en elv, ikke langt fra Wenthworth College - myrdet. Det kan ikke være noen annen enn Grace Horne, Grace den hemmelighetsfulle, innesluttede piken med den mystiske tilbederen. Hva er skjedd de siste timene av hennes liv? Det blir Lee som må følge politimannen Trant og identifisere liket. Det blir ikke hennes siste befatning med saken. I rollene medvirker bl.a.: Janne Kokkin (Lee), Sven Nordin (Trant) og Kim Haugen (Jerry).

Hør i NRKs nettspiller

Steinbruddet (3:6)

I andres øyne var Grace Horne en farveløs, litt sær pike som levde i sine egne drømmer. Men etter at hun blir drept er det kommet for dagen at hun hadde egenskaper som gjorde henne til en fare for mange mennesker. Hvor mye skal Lee våge å fortelle til politiet om det hun vet, uten å ramme en uskyldig? Hvor mye har Trant allerede gjennomskuet? I rollene medvirker bl.a.: Janne Kokkin (Lee), Sven Nordin (Trant) og Dennis Storhøi (Steve).

Hør i NRKs nettspiller

Drepende hevntørst (4:6)

Den mystiske sjøoffiseren som Grace Horne var sammen med mordnatten er funnet. Og det han kan fortelle gjør situasjonen skremmende mørk for Lees venn Steve Carteris. Lee bestemmer seg for å advare Steve - uten å tenke at hun kanskje begår en skjebnesvanger feil. I rollene medvirker bl.a.: Dennis Storhøi (Steve), Kai Remlov (Robert) og Katja Medbøe (Penelope).

Hør i NRKs nettspiller

Alene med morderen (5:6)

Midt under det store ballet på Wenthworth College stopper musikken. Festkledte mennesker strømmer ut i parken, og ser den døde på bunnen av bassenget. Morderen har slått til igjen. Men nå begynner nettet å snøre seg sammen rundt den skyldige. Og Lee tar sitt livs sjanse... I rollene medvirker bl.a.: Eli-Anne Linnestad (Marcia), Per Lillo Stenberg (Mr Appel) og Janne Kokkin (Lee).

Hør i NRKs nettspiller

Fellende bevis (6:6)

Det er et skrekkens øyeblikk for Lee da hun sitter i en mørk garasje og hører skyvedøren til det lille verkstedet bli lukket igjen og smekket i lås. Jerry har snublet og slått bakhodet i gulvet, er kanskje hardt skadet, og nå har noen stengt han inne. Denne "noen" - som har fulgt etter dem fra colleget - må være morderen. I rollene medvirker bl.a.: Morten Faldaas (Nick), Rolf Arly Lund (nattevakten) og Johannes Eckhoff (Politimester Jordan).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search