Beatie Bow (1991)

Barn, Spenning, Mystikk | 2 timer, 27 minutter
Rating:
0/10

Handling

Et hørespill for barn og ungdom i fire deler av Ruth Park, oversatt og bearbeidet av Siri Ness. Bli med til Sydney, Australia, og til tenåringen Abigail som oppdager at hun kan kommunisere med noen som levde for veldig lenge siden, nemlig Beatie Bow. Instruktør: Lise Fjeldstad. Teknisk regi: Helge Krabye og Johannes Kyte. Musikk: Helge Krabye. Forteller: Ingar Helge Gimle.

 

Den lille lodne jenta (1:4)

Abigail er sint både på moren og faren fordi de har flyttet fra hverandre. Hun bor i Sydney, Australia, en stor moderne by. En dag hun ser en underlig liten jente på lekeplassen, følger hun etter henne og er med ett i en helt annen tid. Hvordan kom hun dit? I rollene medvirker bl.a.: Gisken Armand (Abigail), Anne Marie Ottersen (Kathy) og Linn Drivdal (Beatie).

Hør i NRKs nettspiller

Den fremmede (2:4)

Abigail har havnet i fortiden, hundre år før hennes egen tid i Sydney. Hvordan det har skjedd og hvorfor, er et mysterium. På en eller annen måte er det en sammenheng mellom henne, Beatie og familien hun har havnet hos. Det er som hun er ventet. Men Abigail vil hjem til sin egen tid. Forsøket på flukt fra familien hun har havnet hos og tiden hun har havnet i får uante følger. I rollene medvirker bl.a.: Turid Balke (Besta), Unn Vibeke Hoel (Dovey) og Geir Kvarme (Judah).

Hør i NRKs nettspiller

Profetien (3:4)

På flukt tilbake til sin egen tid, holder Abigail på å gå til grunne. Hun blir reddet fordi Besta har en mystisk kraft. Gjennom hva Besta kan fortelle, aner Abigail etter hvert hvorfor hun har havnet i fortiden. Hun vil fortsatt tilbake til sin egen tid, men det er ikke like lett lenger. Hun forelsker seg i Judah og han kan vel ikke bli med henne tilbake til vår tid? I rollene medvirker bl.a.: Turid Balke (Besta), Unn Vibeke Hol (Dovey) og Gisken Armand (Abigail).

Hør i NRKs nettspiller

Møtet (4:4)

Abigail må forlate dem hun er blitt glad i i fortiden. Hun reiser tilbake den samme veien hun kom, og hun og vi får vite hvorfor hun ble hentet og hvilken forbindelse det er mellom henne, Beatie og de andre i familien Bow. I rollene medvirker bl.a.: Jonas Norlin (Gibbie), Gisken Armand (Abigail) og Linn Drivdal (Beatie).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search