Mørk måne (1986)

Spenning | 1 time, 47 minutter
Rating:
0/10

Handling

Science fiction-hørespill i tre deler etter en roman av Algis Budry. Det finnes noe på baksiden av månen. Noe som ingen vet hva er, men som dreper ... Dramatisert av Michelle M. Faith. Oversatt av Harald Engelstad. Instruktør: Lubo Mauer. Teknisk regi: Sture Bakke. Annonsering ved Kari Linjordet.

 

Invitasjon til å dø (1:3)

"Mørk måne" er kodenavnet på et vitenskapelig prosjekt på baksiden av månen. Det her kostet flere liv og gjort mennesker sinnssyke. Nå verves den énbeinte Al Barker, tilsynelatende Amerikas mest karslige eventyrer, til oppdraget. Kan han komme heldigere fra det enn forgjengerne? I rollene hører vi blant andre Per Sunderland (fortelleren), Knut Risan (Hawks), Magne Lindholm (Weston) og Svein Tindberg (Rogan).

Hør i NRKs nettspiller

På månens bakside (2:3)

Eventyreren Al Barker, ekspert på å oppsøke og mestre dødsfarer, har latt seg verve til en forskningstur på baksiden av månen. De andre som har gjort den før ham, har enten omkommet eller blitt sinnssyke. Hva er det de opplever? Er Barker sterk nok til å mestre også denne faren - den største av dem alle? I hovedrollene hører vi Per Sunderland (fortelleren), Nils Ole Oftebro (Barker), Knut Risan (Hawks), Anders Hatlo (Latourette) og Ragnar Dyresen (Cobey).

Hør i NRKs nettspiller

Det endelige fremstøt (3:3)

Al Barker, mester i å mestre dødsfarer, mestret også den største: Han kom levende tilbake fra forskningsturen til månens bakside - og uten å bli sinnssyk. Flere runder følger. Hva så med forskningslederen, Hawks? Hvor normal er egentlig han, under den effektive overflaten? I rollene hører vi blant andre Per Sunderland (fortelleren), Knut Risan (Hawks), Nils Ole Oftebro (Barker) og Magne Lindholm (Weston).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search