Martins kamp (1965)

Barn | 2 timer, 10 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for barn i tre deler skrevet av Poul Jeppesen. Handlingen foregår i en stasjonsby i Vest-Jylland noen år etter siste krig. En del dansker mente at det var galt av folk i motstandsbevegelsen å sette andres liv i fare ved provoserende handlinger. Martins far hadde deltatt aktivt i motstandsbevegelsen og var død etter et opphold i konsentrasjonsleir. Martin er kommet i konfirmasjonsalderen og han prøver nå å danne seg et bilde av sin far ut fra hva folk som kjente ham kan fortelle. Samtidig hender det ting i Martins liv som setter ham selv i vanskelige situasjoner. Selv om situasjonene er helt annerledes enn under krigen, viser det seg at de samme egenskaper som krevdes av faren, nå kreves av Martin. Oversatt av Finn Havrevold. Instruktør: Magne Bleness. Teknisk regi: Jan Erik Hoel og Ingrid Sahlin-Sveberg. Sendt i "Femmer'n" og i "Scene U". Annonsering ved Svein Jarle Molnes.

 

Skygger fra fortiden (1:3)

Farens deltagelse i motstandsbevegelsen påvirker Martin, og den øvrige slekten, også etter hans død. Hans onkel bebreider sin svoger, og mener han heller burde tatt hensyn til sin familie. Martin forsvarer sin far, men i sitt stille sinn har han vanskeligheter med å forstå ham. I rollene medvirker bl.a. Kjetil Bang-Hansen (Martin), Lars Berg (Jens) og Aagot Børseth (Kirstine). Forteller: Knut Risan.

Hør i NRKs nettspiller

Du stjeler, Signe (2:3)

Martin blir kjent med Signe, en pike som ikke er spesielt populær på skolen. Det sies at hun stjeler, og klassekameratene kaller henne "Tjuve-Sisse", men Martin forsvarer henne. En dag kommer Signe nok en gang i konflikt, og klassekameratene ønsker å avsløre henne. Vil Martin også denne gangen ta hennes parti? I rollene medvirker bl.a. Kjetil Bang-Hansen (Martin), Viva Mørk (Signe) og Harald Heide Steen (Niels). Forteller: Knut Risan.

Hør i NRKs nettspiller

Du må ikke svikte (3:3)

Etter episoden i skolegården har Signe forsvunnet, og Martin erkjenner at han har sviktet henne. Han lærer mer om seg selv, og for første gang føler Martin at han lever opp til sin far. I rollene medvirker bl.a. Kjetil Bang-Hansen (Martin), Harald Heide Steen (Niels) og Lars Berg (Jens). Forteller: Knut Risan.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search