Vår mann i Havanna (1991)

Spenning, Krim | 3 timer, 2 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill i tre deler etter romanen "Our Man in Havana" av Graham Greene. Den engelske støvsugeragenten Wormold driver i land på Havanna sammen med sin datter, men uten kone og penger. Wormold registrerer rasende at vennen Dr. Hasselbacher mistenkes for å være vervet av østblokkens spionnett. Siden alle stormakter har agentagnet ute og Wormold lider av konstant pengemangel, biter han på den engelske agenten Hawthornes vervingsforsøk. Støvsugeragentens bidrag av verdi for en spionorganisasjon begrenses av hans mangel på kontakter og kunnskaper, men ikke av hans fantasi. Støvsugere kan han, og tegner en skisse av en maskin som vekker mistanke hos Secret Service. Uvitende om at det er en støvsuger Wormold har tegnet, setter sikkerhetstjenesten i gang en kjempeaksjon med store kapitaloverføringer og et drap til følge. Spøken er med ett blitt dødens alvor. Dramatisert av Gregory Evans. Oversatt av Torstein Bugge Høverstad. Instruktør: Per Bronken. Teknisk regi: Erki Halvorsen. Annonsering ved Nils Nordberg.

 

Vår mann i Havanna

Graham Greenes spennende satire over spionasje og hemmelige tjenester foregår mot slutten av 1950-tallet da den kalde krigen er på sitt kaldeste. Cubas hovedstad Havanna er fortsatt en dekadent lekeplass for amerikanske turister, men ellers på øya gjærer opprør og borgerkrig, omveltning og revolusjon. Stormaktenes etterretningsorganisasjoner vender derfor sine øyne mot Cuba. En engelsk støvsugeragent som av økonomiske grunner er strandet i Havanna får en dag et uventet og merkelig tilbud. I rollene hører vi blant andre Trond Brænne (Wormold), Nina Woxholtt (Milly), Tor Stokke (Sjefen) og Henki Kolstad (Dr. Hasselbacher).

Hør i NRKs nettspiller

Vår mann i Havanna

Da doktor Hasselbachers leilighet blir smadret under en hemmelig razzia gjør Wormold i sinne sitt første framstøt som spion: Han sender tegninger av noe som angivelig er hemmelige militære installasjoner bygget i fjellene på Cuba. Og trass i at enkelte påpeker likheter med det indre av en støvsuger, skaper disse tegningene stor oppstandelse i Secret Service i London. I rollene hører vi blant andre Trond Brænne (Wormold), Nina Woxholtt (Milly), Vidar Sandem (Carter) og Henki Kolstad (Dr. Hasselbacher).

Hør i NRKs nettspiller

Vår mann i Havanna

Wormold har fått sjokk: En ung flyver, Raul, som han aldri har hørt om, blir drept. En annen mann hvis navn han har lånt til en av sine agenter, blir utsatt for et attentat. Men enda vet han ikke det Secret Service i London vet: At motpartens etterretningstjeneste anser Wormold som så farlig at de har besluttet å likvidere ham. I rollene hører vi blant andre Trond Brænne (Wormold), Nina Woxholtt (Milly), Tor Stokke (Sjefen) og Vidar Sandem (Carter).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search