Da helikopteret kom (1959)

Barn, Spenning | 1 time, 9 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for barn i tre deler av Aleid van Rhijn. På en bondegård i Nederland bor 13 år gamle Kees med sin lillesøster Sjaantje, mor og far, drengen Jacob og tjenestejenta Trui. Natt til 1. februar 1953 rammer en sterk storm og springflo kysten av Nederland. Det blir svært dramatisk for familien og dyrene deres når stormen utvikler seg til en katastrofe, kjent som Nordsjøflommen 1953.

Oversatt og dramatisert av Jørund Mannsåker. Instruktør: Karl Eilert Wiik. Teknisk regi: Odd Rinnan. Sendt i Barnetimen.

 

Som ein tjuv om natta (1:3)

Det er uvær, vannet stiger, og i løpet av natten lekker det vann inn på rommet til Kees. Familien flytter opp på loftet, men der er de ikke trygge lenge. I rollene medvirker blant andre Odd Magnar Syversen (Kees), Harald Heide Steen (herr Wielemaker), Ragnhild Michelsen (fru Wielemaker) og Ragnar Olason (Jacob Dreng). (1:3)

Hør i NRKs nettspiller

Vi må opp på taket (2:3)

Vannet stiger. Lensmannen kommer med båt for å hente Kees og familien, men faren bestemmer at de skal bli. Etter en urolig natt våkner de til vann over alt. De flykter opp på taket. I rollene medvirker blant andre Odd Magne Syversen (Kees), Harald Heide Steen (herr Wielemaker), Ragnhild Michelsen (fru Wielemaker) og Ragnar Olason (Jacob Dreng). (2:3)

Hør i NRKs nettspiller

Kampen mot havet (3:3)

Det er vann på alle kanter, og vinden pisker de i ansiktet der de sitter på taket. De prøver å holde varmen, og drengen Jacob prøver å holde alles mot oppe. Så hører de et helikopter... I rollene medvirker blant andre Odd Magne Syversen (Kees), Harald Heide Steen (herr Wielemaker), Ragnhild Michelsen (fru Wielemaker) og Ragnar Olason (Jacob Dreng). (3:3)

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search