Den store søvnen (1984)

Spenning, Krim, Philip Marlowe | 2 timer, 26 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hør et klipp fra hørespillet:

Krimserie i fire deler av Raymond Chandler. Privatdetektiven Philip Marlowe blir tilkalt av den syke, gamle millionæren general Sternwood. Generalen har to døtre som følger hver sin vei mot fortapelsen, den ene er en gambler som drikker lunsj av whiskyglass, den andre figurerer på pornobilder som nå er havnet i gale og griske hender. Dramatisert av Bill Morrison. Oversatt av Olav Angell. Instruktør: Nils Nordberg. Teknisk regi: Jan Erik Tørmoen. Musikk: David Shire. Annonsering ved Anne Grete Bangsund.

 

Et lik veier mere enn et knust hjerte (1:4)

Hollywood 1938. General Sternwood er en gammel og døende mann med to høyst livlige døtre. Den ene er kommet i klørne på en utpresser. Privatdetektiven Philip Marlowe får erfare at en tilsynelatende enkel sak fort kan ta en brå og voldsom vending.

Hør i NRKs nettspiller

Du skjøt feil mann (2:4)

Hollywood oktober 1938. Millionærdatteren Carmen Sternwood poserte for nakenbilder. Nå presses familien for penger, og to menn er drept. Privatdetektiven Philip Marlowe møter stadig karer som tror at en pistol i hånden skaffer deg hele verden innpakket med bånd og sløyfe.

Hør i NRKs nettspiller

Rødt er blodets farge (3:4)

Sternwwod-saken er tilsynelatende oppklart. Familien er reddet fra skandalen, de involverte er døde eller i fengsel. Men ett spørsmål gjenstår: Hvor er det blitt av Rusty Regan? Marlowe har fått sin betaling, men er ikke ferdig med jobben. Og andre er av samme oppfatning...

Hør i NRKs nettspiller

Sånt gjør man ikke mot Carmen (4:4)

Hvilken rolle spiller det vel hvor du ligger, når du først er død? Du bare ligger der og sover den store søvnen, uten å tenke over hvilke nedrige omstendigheter du døde under, eller hvor du er havnet. Det angår de levende, de som er blitt en del av dette nedrige og må velge hva de vil gjøre med det.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search