Åndemasken (1993)

Spenning, Mystikk, Krim, Grøsser | 2 timer, 57 minutter
Rating:
0/10

Handling

En klassisk norsk krimgrøsser fra et pensjonat i Oslo, hvor det bor en gjeng som er besatt av all slags overtro og mystisisme. Den unge studenten Erik Berg opplever ting som strir mot all fornuft, da åndene kommer med sine varsler, folk begynner å dø og mareritt blir virkelighet.

 

Et budskap fra de døde (1:4)

Sperret inne av uvær og forfulgt av nazistene, sitter Erik Berg på en hytte i fjellet nær svenskegrensen og skriver ned beretningen om de gåtefulle og uhyggelige opplevelsene han hadde høsten 1938, da han som ung student tok inn på Frøken Neumanns pensjonat i Oslo. Beboerne er en underlig gjeng som er lidenskapelig opptatt av alle slags former for mystikk og okkultisme. Og det skjer ting som det synes umulig å forklare med sunn fornuft.

Hør i NRKs nettspiller

Heksesabbat (2:4)

Student Erik Berg har tatt in på Frøken Neumanns pensjonat. Beboerne er svært opptatt av alle slags former for mystikk og okkultisme, og holder seanser hvor det skjer underlige ting. Hvilken hemmelighet er det den unge og vakre Celia gjemmer på? Og hva betyr de merkelige skremmende lydene inne på frøken Ullmans værelse om natten? Erik Berg bestemmer seg for å finne ut av saken, men det fører ham opp i nye marerittlignende opplevelser.

Hør i NRKs nettspiller

Varsel om død (3:4)

Erik Berg har problemer med å forstå hva som foregår på pensjonatet til Frøken Neumann. Det er stadig seanser som utarter, hemmelighetsfulle brev, og grufulle gjerninger beboerne blir utsatt for. En traus kriminalbetjent med navn Bjørgan prøver å spre lys i mørke, men for Erik Berg blir nervene nok en gang satt på prøve.

Hør i NRKs nettspiller

Landet som ikke er kartlagt (4:4)

Underlige hendelser skjer på Frøken Neumans pensjonat i Oslo. De er ikke bare underlige, de er farlige, med mord og død som varsels av åndene. Er det mulig å stoppe denne dødsepidemien? Finnes det en måte å trenge gjennom det hemmelighetsfulle sløret som omgir disse uforklarlige hendelsene? Student Erik Berg står overfor opplevelser han ikke trodde var mulig.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search