Tornerose sov i hundre år (1996)

Spenning, Krim, Varg Veum | 2 timer, 8 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hør et klipp fra hørespillet:

Kriminalserie i fire episoder etter en roman av Gunnar Staalesen. Varg Veum, den smått forsofne, men idealistiske privatdetektiven fra Bergen, drar igjen på oppdrag. Denne gang dreier det seg om å finne en jente som er havnet i narkotika- og prostitusjonsmiljøet i København. Dramatisert av Edith Ranum og Gunnar Staalesen. Instruktør: Aksel-Otto Bull. Teknisk regi: Johannes Kyte. Annonsering ved Nils Nordberg.

 

Tornerose var et vakkert barn (1:4)

Kriminalserie i fire deler etter en roman av Gunnar Staalesen. Dramatisert av Edith Ranum og Gunnar Staalesen. Varg Veum, den smått forsofne, men idealistiske privatdetektiven fra Bergen, drar igjen på oppdrag i Radioteatret. Denne gang dreier det seg om å finne en jente som er havnet i narkotika- og prostitusjonsmiljøet i København. En sak han løser lett nok - han har hatt slike jobber før, i sin tid i Barnevernet. Men det som ligger bak den unge piken Lise Halles nedtur i helvete viser seg å være en atskillig mer komplisert affære ... Blant de medvirkende er Bjørn Willberg Andersen (Varg Veum), Helga Mjeldheim (Lisa Halle) og Janny Hoff Brekke (Vigdis Halle).

Hør i NRKs nettspiller

Da kom den vakre prins derinn (2:4)

Kriminalserie i fire deler etter en roman av Gunnar Staalesen. Dramatisert av Edith Ranum og Gunnar Staalesen. Lisa Halle og Peter Werner ble kjærester da hun var tretten år og han nitten. Familiene kan ikke enes om hvem av de to som førte den andre borti narkotika og det som verre er. Men Peter Werner er også forsvunnet, Veum har fått i oppdrag å finne ham. Men han tviler på at noen vil takke ham for det. Minst av alle politiet ... Blant de medvirkende er Bjørn Willberg Andersen (Varg Veum), Stig Ryste Amdam (Jakob) og Wenche Kvamme (Vera Werner).

Hør i NRKs nettspiller

Og hekken vokste kjempehøy (3:4)

Kriminalserie i fire deler etter en roman av Gunnar Staalesen. Dramatisert av Edith Ranum og Gunnar Staalesen. En eller annen har drept Peter Werner. Var det den kvinnen som besøkte ham på hotellet? Og denne kvinnen - var hun konen til entrepenøren som Peter antakelig presset penger av? Veum har bestemt seg for å se nærmere på entrepenørens virksomhet. Men mottagelsen var klar - han havner bokstavelig talt i et rotterede ... Blant de medvirkende er Bjørn Willberg Andersen (Varg Veum), Merete Armand (Irene Sørbøvåg) og Wenche Kvamme (Vera Werner).

Hør i NRKs nettspiller

Og alle hjerter gledet seg (4:4)

Kriminalserie i fire deler etter en roman av Gunnar Staalesen. Dramatisert av Edith Ranum og Gunnar Staalesen. Peter Werner presset flere mennesker for penger. En av dem var forfatteren av en bunke gamle brev, sentimentale minner fra en hemmelig kjærlighetsforbindelse som fikk følger. Veum har en anelse om hvem som skrev disse brevene. Det samme har Lisa, men hun ligger nå på sykehus, livstruende skadd. Og også for Veum skal det komme til å stå mellom liv og død før saken er avsluttet. Blant de medvirkende er Bjørn Willberg Andersen (Varg Veum), Stig Ryste Amdam (Jakob E. Hamre) og Janny Hoff Brekke (Vigdis Halle).

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search