Rømlingene (1984)

Barn, Spenning | 2 timer, 19 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for barn i fem deler, basert på Hans Erik Engqvists ungdomsbok "Rymmarna". Michael, Martin og Lennart, alle 12 år gamle, skal på hyttetur. To uker helt alene. Ingen voksne skal passe på dem, eller mase på dem, for den saks skyld. Samtidig skjer det ting i fengselet i Vännersvik. De to fangene Evert og Per Johan bestemmer seg for å rømme. Ferien blir enda mer spennende - og lærerik - enn guttene hadde drømt om....

Instruktør: Karen Randers-Pehrson. Teknisk regi: Jan Erik Sælø. De som er med: Ståle Bjørnhaug (Per Johan), Erik Lie (Evert), Per Christian Hasselgreen (Mikkel), Marius Rødsten (Martin), Jeppe Beck Laursen (Lennart), Torill Øien (Mikkels mamma), Rolf Arly Lund (Politimann Andersson), Arne Lindtner Næss (Politimann Sanden), Jarle A. Hoel (Billettmann Stiansen). Sendt i Barnetimen.

 

Rømlingene (1:5)

Tre tolvåringer, Mikkel, Martin og Lennart, gjør seg klar til å dra på hyttetur. De skal være alene på hytta i fjorten dager. På samme tid firer to karer seg over muren på fengselet i Vännersvik. Vännersvik fengsel ligger i utkanten av skogen der hytta er. Instruktør: Karen Randers-Pehrson. Teknisk regi: Arne Barca.

Hør i NRKs nettspiller

Rømlingene (2:5)

Tre tolvåringer er underveis til hytta der de skal være alene i to uker. Samtidig er Evert og Per Johan på vei gjennom skogen. De har rømt fra fengselet i Vännersvik og leter nå etter et sted å skjule seg.

Hør i NRKs nettspiller

Rømlingene (3:5)

Evert og Per Johan har rømt fra fengselet og brutt seg inn i hytta der Mikkel og vennene hans er på ferietur. De truer guttene til ikke å fortelle til noen at de er der. Nå planlegger guttene å rømme, så snart sjansen byr seg.

Hør i NRKs nettspiller

Rømlingene (4:5)

Evert og Per Johan er ikke sånn som Mikkel og vennene hans trodde forbrytere var. Mikkel, som savner faren sin, liker å snakke med Per Johan og høre om alt han har opplevd. Men Mikkels mor er begynt å lure på om noe er galt på hytta.

Hør i NRKs nettspiller

Rømlingene (5:5)

At folk som har sittet i fengsel, ikke alltid er slemme og brutale, forstår Mikkel, Martin og Lennart etter hvert. Men foreldrene deres aner uråd og planlegger å dra til hytta for å se hva som foregår.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search