Hunden fra Baskerville (1977)

Spenning, Krim, Grøsser, Sherlock Holmes | 3 timer, 30 minutter
Rating:
0/10

Handling

Kriminalserie i seks episoder etter en roman av Sir Arthur Conan Doyle, dramatisert av Ittla Frodi. Den berømte detektiv Sherlock Holmes og hans assistent Dr. Watson skal undersøke en påstått forbannelse over familien Baskerville. Instruktør og oversettelse: Nils Nordberg. Teknisk regi: Aasmund Flo. Annonsering ved Anne Grete Bangsund.

I rollene hører vi blant andre Helge Reiss (Sherlock Holmes), Tor Stokke (Dr. Watson), Per Lillo-Stenberg (Dr. Mortimer) og Erik Hivju (Sir Henry Baskerville).

 

Baskerville-slektens forbannelse (1:6)

En djevleaktig hund forfølger adelsætten Baskerville på Dartmoor. Siden den onde Sir Hugos dager har mange medlemmer av familien fått en brå og tidlig bortgang, og nå er den siste eier av herregården død under mystiske omstendigheter. Dette danner opptakten til Sherlock Holmes' mest uhyggelige og eiendommelige sak ...

Hør i NRKs nettspiller

Spionen (2:6)

Har den gamle forbannelse som hviler over slekten Baskerville, slått til på ny? Den forrige eier av herregården døde under mystiske omstendigheter, og selv om Sherlock Holmes tviler på at overnaturlige krefter står bak, er han sikker på at den unge arving Sir Henry Baskerville er blitt holdt under oppsikt av ukjente siden han ankom London ...

Hør i NRKs nettspiller

Natt over herregården (3:6)

På anmodning av Sherlock Holmes reiser dr. Watson ut til Baskerville Hall på Dartmoor for å beskytte den unge arvingen Henry og finne ut om det virkelig er noe i sagnet om Baskerville-slektens forbannelse. Både den øde moen og kirkegården gjør et dystert - og etter hvert uhyggelig - inntrykk ...

Hør i NRKs nettspiller

Lyset på moen (4:6)

Sir Henry Baskerville forelsker seg, og damen er slett ikke avvisende. Men andre ser på forelskelsen med sterkt mishag. Og dr. Watson opplever stadig mystiske hendelser: Hva er for eksempel grunnen til at hovmester Barrymore hver natt går til et bestemt værelse på herregården?

Hør i NRKs nettspiller

Mannen på klippen (5:6)

Under en vill forfølgelse av den rømte straffangen Seldon utover moen, får dr. Watson øye på en mystisk mann oppe på en klippe. Hvem er denne ukjente? En venn? Eller kanskje den fiende som truer Sir Henrys liv? Watson bestemmer seg for å finne svaret.

Hør i NRKs nettspiller

Hunden (6:6)

Sherlock Holmes har funnet ut hvem som står bak forfølgelsen av Sir Henry. Han mangler bare de siste beviser og ledetråder for å kunne slå til. Men hvordan skal han hindre at den fryktelige Hunden fra Baskerville kommer ham i forkjøpet?

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Search