Fredsfiender (1995)

Barn, Spenning | 1 time
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for barn i tre deler av Bjørn Høvik. Et bestillingsverk for Barnetimen. Året er 1945 og det er frigjøringstid i Norge. Men ikke alle opplever denne tiden like fantastisk. Halvors far blir fengslet fordi han har vært nazist under krigen. Halvor og moren flytter ut på landet til et sted ingen kjenner dem. Her møter Halvor Marit og Ivar. Marits far ble skutt av tyskerne under krigen, og faren til Ivar var med å arrestere nazistene. Vi følger 11-12-åringene frem til sommeren 1946.

 

På tynn is (1:3)

Krigen er slutt, men det er ikke like enkelt for alle. Faren til Halvor har vært medlem av NS og blitt arrestert. Halvor og moren flytter ut av landet for å komme til et sted hvor ingen kjenner dem. Her møter Halvor Marit. Faren hennes er skutt av tyskerne. Og han møter Ivar som skryter av at faren hans har vært på den riktige side av krigen. Klarer Halvor å finne venner i en tid med bitterhet og store, vanskelige følelser?

Hør i NRKs nettspiller

Løgnen (2:3)

Halvor og moren hans våger ikke å fortelle resten av bygda hvor faren i familien er. Det er vanskelig å leve på en løgn, særlig i vennskapsforholdet til Marit. Halvor får også problemer med lojaliteten til faren. Selv om han kunne stå frem og fortelle sannheten, vet han ikke om han kan forsvare faren sin for det han har gjort.

Hør i NRKs nettspiller

Flagget i fjellet (3:3)

Det viser seg at faren til Halvor kanskje ikke har vært av de verste svikerne under krigen, når han plutselig kommer overraskende hjem fra fengselet. Men det gjør ikke Halvors forhold til ham eller til vennen Marit lettere. Det blir stadig vanskeligere. Da de skal pusse opp flagget som er malt på fjellet under krigen, blir løgnen om faren til Halvor avslørt.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search