Flukten til Sverige (1996)

Barn, Spenning | 1 time, 13 minutter
Rating:
0/10

Handling

Hørespill for barn i tre deler av Harald Skjønsberg. Norge under 2. verdenskrig. Tyskerne har begynt å arrestere jøder, og 13 år gamle Johan Martinsen og familien skjuler en jødisk familie. De må komme seg til Sverige, men hvem kan de stole på?

 

Flukten til Sverige (1:3)

Det er annen verdenskrig og i Norge har tyskerne begynt å arrestere jøder. Johan mister den beste vennen sin, Geir, fordi han er blitt medlem av unghirden. Nabojenta Maria er jøde og redd for hva som kan komme til å skje med henne og moren. Ingen tror at noe virkelig alvorlig kan hende. Tyskerne er jo tross alt siviliserte mennesker.

Hør i NRKs nettspiller

Flukten til Sverige (2:3)

Familien til Johan gjemte Maria og moren hennes i leiligheten sin da politiet kom for å arrestere dem. På tyskernes ordre blir alle jøder tatt, og nå har familien Martinsen også utsatt seg for fare. De må få Maria og moren hennes til Sverige, men hvem kan de stole på?

Hør i NRKs nettspiller

Flukten til Sverige (3:3)

For som så mange andre under krigen blir Sverige redningen for Johan, Maria og familiene deres også. Selv om de får arbeid og greier seg relativt bra, kaster krigen i Norge skygger over dem. Hele tiden venter de på at den skal slutte så de kan reise hjem igjen.

Hør i NRKs nettspiller

Del:

Anbefalte hørespill

Search